Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 09:47

Έκτακτη σύσκεψη για το Γιάννενα-Κακαβιά και το Πρέβεζα-Ιόνια Οδός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, μετά τις αρνητικές εξελίξεις αναφορικά με τις συνδέσεις Ιωάννινα-Κακαβιά και τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό (δείτε ΕΔΩ), εντός της εβδομάδας (πιθανότατα την Τετάρτη) αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το “παρών” θα δώσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ δεν αποκλείεται να συμμετέχει και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

Η στρατηγική της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως άλλωστε έχει ειπωθεί και δημόσια από τον ίδιο τον κ. Καχριμάνη για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, είναι να παραλάβει τις μελέτες που υπάρχουν, να τις ολοκληρώσει και να ψάξει χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως το νέο ΕΣΠΑ.

Η όποια πρόταση να προκηρύξει νέα μελέτη το Υπουργείο για τα τμήματα από τη Γέφυρα Καλογήρου μέχρι και τη Φραξύλα, πιθανότατα θα αποδειχθεί καταστροφική, καθώς η νυν μελέτη του Υπουργείο για το συγκεκριμένο έργο “καρκινοβατεί” για πάνω από 10 χρόνια.

Οπότε μία τέτοια λύση -τουλάχιστον για την Περιφέρεια Ηπείρου- “βγαίνει από το τραπέζι”, καθώς δε θα έχει αποτέλεσμα.