Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 10:38

Δύσκολα θα "σπάσει" ο συσχετισμός δύναμης στον ΦΟΔΣΑ όσο κι αν το θέλει το “μπλοκ” των Γιαννιωτών Δημάρχων – Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Φορέα

Το “χοντρό πολιτικό παιχνίδι” που είχε παιχθεί στις εκλογές του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2019 (δείτε ΕΔΩ), φαίνεται πως δεν έχει... καταλαγιάσει δύο χρόνια μετά, με την εμπλοκή πλέον και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η δεύτερη ακύρωση του διαγωνισμού για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (δείτε ΕΔΩ), προκαλεί και πάλι “αναταράξεις” στο εσωτερικό του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς “ναρκοθετεί” ένα κομβικό ζήτημα για την επιτυχία του αυτοδιοικητικού αυτού εγχειρήματος.

Το “μπαλάκι” πλέον είναι στη διοίκηση του ΑΣΔΣΑ για το πως θα αντιδράσει. Οι όποιες “διαρροές” από το “μπλοκ” των Δημάρχων που έχουν στηρίξει τη διοίκηση του Προέδρου Νίκου Καλαντζή κάνουν λόγο για “πραξικοπηματική ενέργεια” (αναφορικά με τη δεύτερη ακύρωση) που στόχο έχει να καθυστερεί διαρκώς τον διαγωνισμό. Επίσημα ωστόσο ο Φορέας θεωρεί αδικαιολόγητη (υπήρξε δήλωση του Προέδρου κ. Καλαντζή στην ΕΡΤ Ιωαννίνων) την ακύρωση.

Το επόμενο Δ.Σ. του Φορέα, όποτε αυτό γίνει, θα καθορίσει και τις επόμενες κινήσεις σε αυτή την περίεργη “σκακιέρα” συσχετισμού δυνάμεων. Πιθανότατα η διοίκηση του Φορέα θα επανέλθει για την προκήρυξη του διαγωνισμού με κάποιες τροποποιήσεις. Ως λύση μία “προσφυγή” στο άρθρο 152 για να “πέσει” η ακυρωτική απόφαση φαίνεται πως δεν υπάρχει ή κάποια εισήγηση για να προχωρήσει σε “σύγκρουση” για το θέμα αυτό ο Φορέας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως, όσο κι αν το θέλει το “μπλοκ” των Γιαννιωτών Δημάρχων εντός του ΦΟΔΣΑ, ο συσχετισμός δύναμης φαίνεται πως δύσκολα θα “σπάει” και η διοίκηση του Φορέα παραμένει ακλόνητη με την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ.