Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 15:43

Ροπόκης: “Θα κατέβουμε μόνοι μας στις εκλογές – Θα στηρίξω μέχρι τέλους την παράταξη Γεωργάκου”

“Αιχμές” προς τις παρατάξεις Μπαΐλη, Νίτσα, αλλά και “ειδήσεις” για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση εμπεριείχε η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Ανατροπής” Βαγγέλη Ροπόκη κατά την ειδική συνεδρίαση απολογισμού πεπραγμένων του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου.

Ο κ. Ροπόκης ανέφερε:

“Δεν χρειάζεται πάνω απ' όλα εκνευρισμός, ούτε πανικός κε Νίτσα. Θα σας ψηφίσουν οι Πρεβεζάνοι. Όταν θα γίνει ο ήλιος άσπρος. Θα ξεκινήσω από εσάς γιατί επανειλημμένα είπατε για την παράταξή μου και το όνομά μου. Είμαι σε μία ηλικία πάνω από 60. Σας θυμάμαι υποψήφιο και συνεργάτη και τότε που ήμασταν στο ΠΑΣΟΚ -εγώ πάντως είμαι ΠΑΣΟΚ- και δώσαμε έναν πολιτικό αγώνα συνεχή.

Σας θυμάμαι με τον κ. Κλάπα υποψήφιο, όταν κατεβήκατε απέναντι στην παράταξη του σημερινού βουλευτή που τον απαξιώσατε κι αυτόν, σας θυμάμαι με τον κ. Μπαΐλη, που κάνατε διάλογο και τον θεωρούσατε ανίκανο και αυτόν και την παράταξή του. Δικαίωμα έχετε. Και τον κ. Γεωργάκο, καλά κάνετε...

Όμως η κοινωνία ψηφίζει. Τον στήριξε τον Γεωργάκο η κοινωνία και το εκλογικό σύστημα, η απλή αναλογική. Ας ήταν ενισχυμένη να μην έβγαινε. Και πρέπει να θυμάστε και κάτι άλλο. Όταν κατεβήκαμε στις εκλογές άλλο σύστημα είχαμε. Ήταν σίγουρο ότι έπρεπε να συνεργαστούμε τρεις παρατάξεις. Είχα εξαιρέσει μόνο την παράταξη του κου Μπαΐλη. Είναι ηθικό το θέμα. Ούτε τίποτα προσωπικό.

Κι αν με έλεγαν κλέφτη; Ήμουν ικανός και τα έκλεψα. Στοιχεία όμως... Το να πεις πίσω από την πλάτη μου δε με νοιάζει. Ποτέ στη ζωή μου δεν ντράπηκα. Δεν ντράπηκα για τίποτα. Εγώ δεν κατηγόρησα ποτέ τον κ. Μπαΐλη. Τον είπα κακό διαχειριστή. Γιατί δεν γίνεται να έχεις 5 συμβούλους καλούς, να τους εκτιμά η κοινωνία και κάποιοι να σε αμφισβητούν. Έδειξα τη δύναμή μου και προχώρησα με το κεφάλι ψηλά. Και έλεγαν και κάτι άλλο. Πού να πάει αυτός ο άνθρωπος; Ξέρει και γράμματα; Δεν ντρέπομαι γι' αυτό συνάδελφοι. Δεν ντρέπομαι γι' αυτό. Θα ντρεπόμουν αν ήμουν από οικογένεια που μπορούσα να σπουδάσω και δεν το έκανα. Κι όμως όταν κάθομαι με λογιστές κτλ. Βλέπω ότι κάτι δεν πάει καλά. Ας διαβάσουν και αυτοί περισσότερο. Εγώ δεν ξέρω να γράφω, ξέρω όμως να διαβάζω.

Συνεργαστήκαμε λοιπόν με τον κ. Γεωργάκο. Τρεις ήμασταν. Εγώ, ο κ. Νίτσας και ο κ. Γεωργάκος.΄Και απευθύνομαι προς τον Δήμαρχο. Δεν καθίσαμε ποτέ στο ίδιο τραπέζι. Από πείρα. Κάποιος δε θα καθόταν στο τέλος. Και είπα δε θα είμαι εγώ αυτός που θα κατηγορήσετε ότι είπα και ξείπα. Δε μου αρέσει να κατηγορώ όσους συνεργάστηκα. Κρατάω τα θετικά και πάω μπροστά. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Ποτέ δεν είπα στον κ. Γεωργάκο ότι θα κάνουμε συγχώνευση. Ποτέ δεν είπαμε ότι θα κατέβουμε στις εκλογές μαζί. Η παράταξή μας έχει συνέχεια και έχουμε τη δύναμη -και να μην αγχώνεστε κε Νίτσα- να κατέβουμε. Αν θέλετε να συνεργαστούμε κε Νίτσα, εμείς σας το λέω δε θα έρθουμε. Με κανέναν. Θα κατέβουμε μόνοι μας. Δε μου αρέσει στα “πηγαδάκια” να πιάνετε δικούς μου συμβούλους και να τους λέτε δε θα κατέβει ο Ροπόκης. Δε το έκανα σε κανέναν από τους δικούς σας συμβούλους. Και δεν είμαι άξιος. Η δική μας παράταξη θα βρει πιο άξιους. Θα το δούμε στην πορεία. Εγώ όμως το δηλώνω ξεκάθαρα ότι θα κατέβω. Είπα θα κατέβω. Άλλοι πιστεύουν ότι δε θα κατέβω. Και τη δύναμη την έχω και την αγάπη την έχω και τα οικονομικά τα έχω. Ούτε με χρηματοδότησε κάποιος στις προηγούμενες εκλογές, όπως άφηναν υπονοούμενα. Ο πατέρας μου και η οικογένειά μου. Για να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν έχω υποχρέωση οικονομική σε κανέναν.

Δεν βγήκα στη γειτονιά. Και τους ευχαριστώ.

Σήμερα τα έργα που εκτελούνται είναι από την παράταξη Μπαΐλη. Πέρασαν δύο χρόνια και σήμερα έπρεπε να γίνει αυτή η κριτική; Δύο χρόνια καθυστερήσεις δεν βλέπαμε; Μήπως έπρεπε να πάει στο κατεπείγον; Ευθύνη έχουμε όλοι μας. Γιατί δεν μιλάμε όπως μιλάω εγώ τώρα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Πρέβεζα έκανε το πρώτο καταφύγιο αδέσποτων, χωρίς καμία χρηματοδότηση. Δεν είναι ντροπή για όλους εμάς που δεν έχουμε μέχρι και σήμερα; Λέμε εντάξαμε; Μετά από 25 χρόνια... Κάτι είναι κι αυτό. Το λέω για το τι πάει να πει καθυστέρηση...

Για τα Λουτρά άκουγα τον έντιμο και αξιόλογο κ. Νέσσερη που έλεγε: Δεν έχουμε χαρτί για το χαμάμ, δεν έχουμε αναγνώριση των πηγών. Και άκουγε το Δήμαρχο να λέει: καταθέσαμε φάκελο να ενταχθεί το έργο αυτό. Τι θα ενταχθεί; Όταν δεν έχεις τα απαραίτητα. Εδώ και 4 χρόνια έγινε η αναγνώριση και προχωρήσαμε ένα βήμα. Πάλι καθυστερήσαμε.

Η παράταξη Μπαΐλη γιατί δεν τα είπε όλα αυτά στον προεκλογικό αγώνα;

Γιατί δεν πήραμε 2-3 απορριμματοφόρα; Ποιος έφταιγε; Οι υπάλληλοι;

Την παράταξη Γεωργάκου θα την κρίνουν οι πολίτες και η κοινωνία. Και αν κ. Νίτσα θέλατε να έχετε συνδιοίκηση με τον κ. Γεωργάκο, θα με είχατε “φάει” από τότε και οι δύο μαζί. Γιατί εγώ έχω τον χαρακτήρα που έχω. Τι να κάνω; Αυτός είμαι.

Στην πολιτική μπορεί να κάνεις συμφωνίες και στο δρόμο να αλλάξουν. Εγώ δεν είμαι εκβιαστής. Έχω υπομονή και περιμένω πρώτα να πάρει πίσω αυτός που μου δίνει το λόγο του. Επειδή θα κατέβω στις εκλογές, θα καθίσω 4 χρόνια στη θέση του Αντιδημάρχου; Είναι έντιμο αυτό; Άλλο να αποχωρήσω και άλλο να στηρίξω. Θα στηρίξω την παράταξη Γεωργάκου, έχω υποχρέωση απέναντι στους πολίτες. Θα τον στηρίξω με ό,τι μπορώ και ό,τι έχω κάνει.

Εγώ έχω αναλάβει την καθαριότητα και δεν ήθελα ούτε το νεκροταφείο ούτε το καταφύγιο. Σωστή πρόταση ήταν να πάει στο Νεοχώρι. Εκεί θα πάει όμως. Όταν όμως λέγαμε για επέκταση στο Νεοχώρι, αυτό θα γινόταν.

Εγώ προσπάθησα με το παραπάνω. Προβληματίζομαι για όσους λέτε για βρώμικη πόλη. Οι υπόγειοι κάδοι είναι προβληματικοί. Προσωπικά είμαι αντίθετος. Υπάρχει καλύτερη λύση. Στην ανακύκλωση πετύχαμε το παραπάνω. Στο τέλος της χρονιάς θα είναι +25%. Στις άλλες δύο δημοτικές κοινότητες, πλην της Πρέβεζας δεν κάνουμε ανακύκλωση. Πιστεύω με τα νέα οχήματα να το καταφέρουμε κι εκεί. Στη ΔΕΥΑ τη διαχειρίζεται ο κ. Ζέρβας από την παράταξή μου. Προτού αναλάβει έπρεπε να τον ορμηνέψω. Αναφορικά με το το γράφει, γράφει στο δικό του facebook και έχει τη δική του ευθύνη. Εγώ στο δικό μου δεν κοινοποίησα καμία ανάρτηση του κου Ζέρβα.

Όταν δουλεύεις θα κάνεις και λάθη. Τα βλέπω καλοπροαίρετα. Και από τους συμβούλους στην τοπική κοινότητα είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστώ την κοινωνία. Στις άλλες εκλογές εδώ θα είμαστε”.