Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 10:49

Μείωση των εσόδων και αύξηση των δαπανών καταγράφει ο Δήμος Πρέβεζας – Δαρδαμάνης: “Έχουμε στρατηγική και δίνουμε βάρος στην κοινωνική πολιτική”

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την μείωση των εσόδων και την αύξηση των δαπανών στο Δήμο Πρέβεζας εμπεριέχει το κείμενο απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής Πρέβεζας.

Ειδικότερα αποτυπώνεται σε αυτό η οικονομική κατάσταση του Δήμου Πρέβεζας για το έτος 2020, η οποία παρουσιάζει μείωση των εσόδων και αύξηση των δαπανών, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

pinakas esodoneksodon

Τους πίνακες συνοδεύει και ενημερωτικό σημείωμα, που αναφέρει:

Αύξηση Δαπανών

  • Με τη μεταφορά των υπαλλήλων της ΝΕΔΗΚΕΠ από το έτος 2019, ο Δήμος έχει ετήσια επιβάρυνση 400.000 ευρώ πέραν της επιχορήγησης του Προγράμματος Εναρμόνισης.

  • Μείωση των εσόδων των παρελθόντων ετών κατά 30% λόγω αδυναμίας πληρωμής των Δημοτών.

  • Αύξηση προϋπολογισμού Ναυαγοσωστικής Κάλυψης κατά 140.000 € με αντίστοιχη μείωση των τελών λόγω COVID-19 στο 60% . Η αύξηση της δαπάνης οφείλεται στην αύξηση των απαιτήσεων-εξοπλισμό που προβλέπεται στο ισχύον Π.Δ.71/2020.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Πρέβεζας μάλιστα ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας Κώστας Φούντογλου επισήμανε ότι οι εισπράξεις από τη μισθωμένη δημοτική περιουσία του Δήμου Πρέβεζας είναι μειωμένες κατά 50% και θα πρέπει οι Δήμος να αναζητήσει έσοδα.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Πρέβεζας Γιάννη Δαρδαμάνη, ο οποίος μας ανέφερε για το θέμα: “Αναμφίβολα τα έσοδα είναι αναγκαία για το Δήμο μας, ωστόσο δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη αδυναμία του κόσμου, λόγω Covid να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Έχουμε στρατηγική και δίνουμε βάρος στην κοινωνική πολιτική. Γνωρίζουμε τι επικρατεί στην τοπική κοινωνία.

Τα διαθέσιμα του Δήμου μας είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, ενώ υπολογίζουμε πως με τον επανυπολογισμό των αδήλωτων τετραγωνικών, που προκύπτουν από την διασταύρωση των αρχείων του Δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ, τα εισπρακτέα έσοδα θα αυξηθούν.

Οι δαπάνες που αυξήθηκαν με τους υπαλλήλους της ΝΕΔΗΚΕΠ είναι μέρος της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας και είμαστε βέβαιοι πως έχουμε πάρει τη σωστή απόφαση για να τους στηρίξουμε. Όσο για τη ναυαγοσωστική κάλυψη τα χρήματα είναι όντως πολλά, αλλά ένας Δήμος όπως της Πρέβεζας με μεγάλο αριθμό πολυσύχναστων παραλιών είναι τρομερά δύσκολο να ανταπεξέλθει με ιδία μέσα.

Είμαι αισιόδοξος και παρατηρώντας και τα στατιστικά πιστεύω ότι η Πρέβεζα θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια”.