Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 09:47

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν το διαγωνισμό για τους ΣΜΑ οι Δήμαρχοι της Ηπείρου απορρίπτοντας το “τελεσίγραφο” Καχριμάνη – Καλαντζής: “Δεν υποκύπτω εκβιασμούς”

Σε μία πολύωρη συνεδρίαση, όπου η “πολιτική οργή” κατά των τελευταίων παρεμβάσεων του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Δείτε ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ) για τον διαγωνισμό που αφορά τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ήπειρο “ξεχείλιζε”, ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου (ΑΣΔΣΑ) αποφάσισε κατά πλειοψηφία να απορρίψει τα όποια “τελεσίγραφα”, να ακυρώσει αρχικά και να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Ειδικότερα τα δύο πρώτα και “καυτά” θέματα που τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη ήταν τα παρακάτω:

atzenta

Ο Πρόεδρος του Φορέα Νίκος Καλαντζής, στην εισήγησή του ανέφερε ότι θα υπάρξει μόνο μία αλλαγή στον όρο της χρηματοοικονομικής επάρκειας των εταιρειών για συμμετοχή στον διαγωνισμό και ξεκαθάρισε: “Δεν εκβιάζομαι. Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Αυτή είναι η προσωπική μου στάση στην αυτοδιοίκηση”.

Σε υψηλούς τόνους και οι τοποθετήσεις, τόσο του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Θωμά Μπέγκα, όσο και των Δημάρχων Άρτας, Ηγουμενίτσας και Νικολάου Σκουφά, ενώ ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ήταν επίσης αιχμηρός προς την Περιφέρεια Ηπείρου, υπερασπιζόμενος το γεγονός ότι ο Φορέας είναι μία υπόθεση του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης.

Οι εκπρόσωποι των Δήμων στο Φορέα αισθάνονται προσβεβλημένοι από το γεγονός ότι αφήνονται υπόνοιες για “στημένο” διαγωνισμό. “Δε θα μας πουν και κλέφτες”, ακούστηκε στη συνεδρίαση.

Την εισήγηση και πρόταση του Προέδρου του ΑΣΔΣΑ επικύρωσαν κατά πλειοψηφία τα μέλη του Δ.Σ. και κατά συνέπεια θα προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός.

Καταψήφισε το “μπλοκ” των Γιαννιωτών Δημάρχων (οι εκπρόσωποι των Δήμων Ιωαννιτών, Ζίτσας και Ζαγορίου), οι οποίοι επιδιώκουν τη συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη.