Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 11:12

Αρβανίτης από Πρέβεζα: “Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας” - Τσακαλώτος: “Θα μετατρέψουμε τον φόβο σε δύναμη νίκης” (pics+vid)

Τις σημαντικές πολιτικές διεργασίες και τα κρίσιμα πολιτικά και κομματικά διακυβεύματα που απασχολούν την Αριστερά στο δρόμο προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατέδειξε η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας “Όαση” το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πρέβεζας.

IMG 9970

Καλεσμένοι στην εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη και η Ελλάδα μπροστά στην τριπλή κρίση. Η απάντηση της Αριστεράς: Για μια νέα αρχή με την κοινωνία οδηγό», ήταν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της ευρωομάδας “Η Αριστερά στο Ευρωκοινοβούλιο” Κώστας Αρβανίτης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδη Τσακαλώτος.

IMG 9957

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βησσαρίων Μίχας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα θα δώσει την πολιτική μάχη προωθώντας την κοινωνική ατζέντα του και θα την κερδίσει.

IMG 9983

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το Συνέδριό μας θα είναι συνέδριο συνέχειας και τομής, ικανό να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε έναν μετασχηματισμό, στην κατεύθυνση της αντιστοίχισης της πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, με τη μαζικότητα του κόμματος και τη δυνατότητα παρέμβασής του στα κοινωνικά πράγματα.

Όλοι και όλες να συμμετάσχουμε στις διαδικασίες του κόμματος, αλλά και στη μεγάλη καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών.

IMG 9962

Είναι η ώρα να κάνουμε τα δύσκολα πράξη, με σεβασμό και κατανόηση στη διαφορετική άποψη. Με πείσμα και αυτοπεποίθηση να παλέψουμε για έναν σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όλους μας. Για έναν ΣΥΡΙΖΑ κοινωνικό, για έναν ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο. Για να μπορέσει να δημιουργήσει τις προσδοκίες για έναν κόσμο, τον οποίο αξίζουμε όλοι μας και κυρίως οι νέες γενιές” και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει η αντιστοίχιση του κομματικού και του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ.

IMG 0029

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του παροτρύνοντας όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και να εμπιστευτούν την επιστήμη. “Θα σταθώ στο ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του. Από τις πρώτες ημέρες έλεγε, το' χουμε, ήρθε ο Μωυσής, σε έξι μήνες πάμε για καλό καλοκαίρι. Ήρθε το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και έχουμε χάσει 15.000 ανθρώπους. Εγκληματική είναι η στάση του κου Μητσοτάκη. Και από την άλλη άφησε το ΕΣΥ απροστάτευτο”, είπε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Έδωσε στη συνέχεια το πολιτικό στίγμα, που εκείνος πιστεύει πως πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, εν' όψει και του Συνεδρίου του κόμματος, λέγοντας: “Δεν μας ενδιαφέρει μόνο το Κέντρο σύντροφοι. Μας ενδιαφέρει η τάξη του ανθρώπου με τον οποίο μιλάμε. Ο κόσμος από το 2012-2013 άλλαξε τάξη και άλλαξε και κόμμα που εμπιστεύεται. Μέχρι το 2012-2013 η Αριστερά ήταν παρατηρητής των εξελίξεων. Λέγαμε όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ το άλλαξε αυτό. Ζητήσαμε το 2012-2013 με τον Αλέξη Τσίπρα την εξουσία για πρώτη φορά...” και πρόσθεσε: “Τι ήταν το ΕΑΜ, η ΕΔΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει και να ανοίξει”, ζητώντας να υπάρξουν κοινωνικές συμμαχίες τις οποίες και επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

IMG 9988

Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης έθεσε τους δύο πόλους του νέου δίπολου: “Δύο είναι τα στρατόπεδα στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Η Δεξιά και η Αριστερά. Δεν υπάρχει Κέντρο πλέον. Η μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί” και υποστήριξε: “Δώσαμε τη μάχη στην Κυβέρνηση για την ανακατανομή του πλούτου και τα καταφέραμε. Και το κατάλαβε η λαϊκή οικογένεια που έπρεπε να πάει το παιδί της στο δημόσιο σχολείο και να πάει στο δημόσιο νοσοκομείο”.

“Επιτέθηκε” ακολούθως στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: “Παίζει ο κ. Μητσοτάκης το παιχνίδι των δύο άκρων. Έχει υιοθετήσει την ατζέντα της ακροδεξιάς και της φασιστικής δεξιάς. Δεν έχουμε δικομματικό σύστημα όπως είχαμε κάποτε, αλλά διπολικό σύστημα στην Ελλάδα”.

IMG 0050

Έκανε επίσης αναφορά στον αγώνα που δίνει η Επιτροπή σωτηρίας του δάσους της Βαλανιδορράχης και επισήμανε: “Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη ελπίδα του τόπου. Οι εκλογές θα γίνουν όποτε το αποφασίσουν οι χορηγοί του κου Μητσοτάκη. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι παντού και να ακούει”.

Ο κ. Αρβανίτης στάθηκε ακόμη σε ένα επικοινωνιακό έλλειμμα αναφορικά με τις επιτυχίες και τη δουλειά που κάνουν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για το νομοθέτημα για την τεχνητή νοημοσύνη, την πρωτοβουλία για τον ενιαίο κατώτατο ευρωπαϊκό μισθό, που δυστυχώς δεν φτάνουν στη βάση του κόμματος.

IMG 0063

Στην τοποθέτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στάθηκε αρχικά στην κομβική χρονιά που ήταν το 2004. Όταν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα είχε πείσει τους πάντες ότι θα υπάρχει πλούτος για πολλά χρόνια, ενώ η Αριστερά αναγνώριζε το πρόβλημα και προειδοποιούσε για όσα θα έρχονταν, προτάσσοντας τότε το σύνθημα “Όχι στην κοινωνία των 2/3”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέμεινε στο γεγονός ότι οι ανισότητες παγκοσμίως είναι τεράστιες και πως τα πρώτα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν σαφή στόχευση να μεγαλώσουν τις ανισότητες, όπως οι εύκολες απολύσεις, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η ΕΒΕ και το προμοτάρισμα των ιδιαωτικών κολλεγίων.

IMG 0077

“Θεωρούν ότι η κρίση είναι παροδική και θέλουν να φτιάξουν ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στον χαμηλό κατώτατο μισθό”, είπε ο κ. Τσακαλώτος και ξεκαθάρισε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία τριπλή κρίση, οικονομική, υγειονομική και κλιματική, που εξελίσσεται συνεχώς και στα τρία αυτά επίπεδα, προσθέτοντας: “Η πλειοψηφία των φορολογικών μέτρων είναι για να συνεχιστεί η ανισότητα. Ο δημόσιος χώρος γι' αυτούς δεν έχει αξία”.

Ο κ. Τσακαλώτος χαιρέτισε το κίνημα στο Φανάρι για τη διάσωση του δάσους της Βαλανιδορράχης και έκανε ειδικές αναφορές στη σημασία που έχει και για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η διαμόρφωση πολιτικής απέναντι στην κλιματική κρίση.

“Η βασική διαχωριστική μας γραμμή είναι η αντίληψη του τι άλλαξε μετά το 2004. Εμείς έχουμε καταλάβει ότι ο κόσμος άλλαξε και το βάθος της οικονομικής κρίσης”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος που τόνισε ότι η Δεξιά φτιάχνει λογικές εσωτερικού εχθρού γιατί δεν μπορεί πειστικά να αντιπαρατεθεί με λύσεις στα κοινωνικά ζητήματα.

Αναφορικά με το ζήτημα των συμμαχιών που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: “Το ερώτημα που πρέπει να γίνει είναι:

Γιατί είναι δύσκολο να βρούμε 5 προοδευτικές διατάξεις για να συμφωνήσουμε σε πολιτικό επίπεδο με προοδευτικές δυνάμεις; Για το μεταναστευτικό, τον κατώτατο μισθό κτλ.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο;

Εφόσον βέβαια συμφωνούμε ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι καταστροφική...” και πρόσθεσε:

IMG 9995

“Η απάντησή μας για το αν πείθουμε ή όχι πρέπει να είναι επιθετική. Έχουμε μία Κυβέρνηση που επενδύσει στον φόβο και την απόγνωση. Θα μετατρέψουμε με το πρόγραμμά μας το φόβο σε δύναμη νίκης και αυτό είναι υπόθεση όλων μας. Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να πέσει γιατί είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των ανθρώπων που υποφέρουν”.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις, ερωτήσεις και διάλογος ανάμεσα στους παριστάμενους και τους κ.κ. Τσακαλώτο και Αρβανίτη.

 

Δείτε παρακάτω στο βίντεο ολόκληρες τις τοποθετήσεις των κ.κ. Τσακαλώτου και Αρβανίτη.

 

Πολυμέσα

roi
  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

05 Δεκεμβρίου 2021
3526 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 715 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ καταγράφονται 79 ακόμη θάνατοι. Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή στην Ήπειρο
05 Δεκεμβρίου 2021
Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το οποίο Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός ...
03 Δεκεμβρίου 2021
5157 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 697 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ καταγράφονται 88 ακόμη θάνατοι. ...
04 Δεκεμβρίου 2021
Το Istorima ανοίγει στις 29 Νοεμβρίου πρόσκληση για συνεργασία με νέους και νέες στους νομούς Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, οι οποίοι θα ...
04 Δεκεμβρίου 2021
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Έχοντας υπόψη: α)Τις διατάξεις του αρθρ. 52 του Ν. 2696 / 1999 (ΦΕΚ Α-57) «Περί κυρώσεως του ...

Αθλητισμός

05 Δεκεμβρίου 2021
Το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ξεχωρίζει από το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής (5/12). Μάθε τα πάντα για το στοιχιμαν live betting! 540. ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (19:30)
05 Δεκεμβρίου 2021
Την έβδομη κατά σειρά νίκη πέτυχε σήμερα η ομάδα του Φιλαθλητικού ΓΣ Πρέβεζας στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ασκληπιό Τρικάλων, με 3-0 σετ. ...
04 Δεκεμβρίου 2021
Την παρακάτω δήλωση έκανε μετά το τέλος του αγώνα με την Παραμυθιά για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ, ο προπονητής της Νικόπολης Σπύρος ...
04 Δεκεμβρίου 2021
Ο ΣΚ Νικόπολη δεν κατάφερε να διατηρήσει το φετινό αήττητό του στο πρωτάθλημα μπάσκετ του Β' Ομίλου της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ, καθώς γνώρισε την ήττα στο ΔΑΚ ...

Πολιτισμός

03 Δεκεμβρίου 2021
«Ένας από τους ανθεκτικότερους και εγκυρότερους θεσμούς της συγγραφικής κοινότητας», όπως τον χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τα λογοτεχνικά βραβεία της
02 Δεκεμβρίου 2021
Αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα και τα ευμενέστατα σχόλια του κοινού, το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση ...
30 Νοεμβρίου 2021
Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», στα πλαίσια των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών του δράσεων, διοργανώνει ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας, το ...
29 Νοεμβρίου 2021
Το πρώτο τραγούδι των “Μπαμ τρελελέ” βρίσκεται από χθες (στις 7:30) στο youtube με τίτλο "Κρίμα". Είναι ένα τραγούδι σε μουσική Γιώργου Ρούγκα και ...
25 Νοεμβρίου 2021
Στο Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα συμμετάσχει το ...

Στήλες

03 Δεκεμβρίου 2012
Αιματοβαμμένη Κυριακή του 1944.Απαγορευμένο από την Κυβέρνηση συλλαλητήριο του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου τελικά πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 3 Δεκεμβρίου. Η Αστυνομία ανοίγει πυρ κατά του
02 Δεκεμβρίου 2012
Στις 2 Δεκεμβρίου 1957 γίνεται προβολή της ταινίας Ο Χριστός ξανασταυρώνεται του Ζιλ Ντασέν, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου ...
01 Δεκεμβρίου 2012
Την 1η Δεκεμβρίου 1943 λήγει η 4ήμερη διάσκεψη των Ρούσβελτ - Τσώρτσιλ και Στάλιν στην Τεχεράνη, κατά την οποία αποφασίστηκε η μετά τη συντριβή της ...
29 Νοεμβρίου 2012
Στις 30 Νοεμβρίου 1874, επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη ...
29 Νοεμβρίου 2012
Η Μπαρτελόνα ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ελβετού επιχειρηματία Χανς Γκάμπερ. Στις 22 Οκτωβρίου 1899, ο Γκάμπερ δημοσίευσε μια αγγελία στις ...