Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 10:26

Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο θα πραγματοποιηθεί για το δάσος της Βαλανιδορράχης

Πολιτικές εξελίξεις γύρω από το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των 1.993 στρμ. του δάσους της Βαλανιδορράχης (περιλαμβάνει επίσης τις παραλίες Αλωνάκι, Αμόνι, Σκάλα και Όρμος του Οδυσσέα), αναμένεται να φέρει η παρουσία στο Νομό Πρέβεζας την περασμένη Παρασκευή, του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδη Τσακαλώτου. Εξελίξεις που φτάνουν το θέμα σε επίπεδο παρέμβασης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι, τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησαν και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φαναρίου για τη διάσωση του δάσους της Βαλανιδορράχης.

246873555 405955761209131 5580716441803509979 n

Ακολούθως στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το βράδυ της Παρασκευής o κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας: “Θα κάνουμε παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δε θα αφήσουμε μόνους τους ανθρώπους”, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κου Τσακαλώτου για το θέμα: “Χαιρετίζω το κίνημα στο Φανάρι για το δάσος της Βαλανιδορράχης”.

Το θέμα έχει πάρει πλέον πολιτικές διαστάσεις καθώς υπάρχουν Ερωτήσεις τόσο στη Βουλή, όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, ενώ τα μέλη της Επιτροπής σωτηρίας στοχεύουν στην αναψηλάφηση της δίκης βάσει νέων στοιχείων που έχουν στα χέρια τους και αμφισβητούν ότι το δάσος είναι ιδιωτικό.