Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 12:37

Κέρδισε τις “εσωκομματικές εντυπώσεις” η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Πρέβεζα (pics)

Ικανοποιητικά αποτελέσματα σε επίπεδο μαζικότητας απέφερε η συγκέντρωση που προετοίμασαν στην Πρέβεζα για τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, τα τοπικά στελέχη του κόμματος, στο πλαίσιο των περιοδειών των υποψηφίων πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

IMG 8280

Ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, παρουσία στελεχών και φίλων του ΚΙΝΑΛ και οι αναφορές του είχαν αποκλειστικά ως βάση αναφοράς το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης χρησιμοποίησε μία ρητορική που “κεντρίζει” το συναίσθημα της πλατιάς βάσης των ψηφοφόρων του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα των πιο μεγάλων σε ηλικία φίλων του Κινήματος, κάνοντας αναφορές για ένα κόμμα βάσης, όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ που “γεννήθηκε” από τα κάτω και από τις ανάγκες του απλού λαϊκού ανθρώπου, του μη προνομιούχου.

IMG 8262

Παράφρασε μάλιστα την ιστορική ατάκα του Γιώργου Κατσιφάρα: «Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα μας γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας», λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ δε θα μας ήξερε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς μας, ενώ στην ομιλία του στάθηκε πολλές φορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και στις μεγάλες κατακτήσεις του Κινήματος. Κάλεσε μάλιστα τους φίλους του ΚΙΝΑΛ να συγκρίνουν τους Πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ με εκείνους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβουν τη διαφορά.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε αρκετά σημεία της ομιλίας του αναφέρθηκε σε “πελατειακές λογικές” που πρέπει να “ξορκίσει” η Κεντροαριστερά. Δεσμεύτηκε ότι επιθυμεί να γίνει αρχηγός σε ένα μεγάλο κόμμα που θα σταθεί δίπλα στον αδύναμο και θα φέρει ένα νέο “πολιτικό συμβόλαιο κοινωνικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα”. Μίλησε ακόμη για το παράδειγμα αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης από την Κυβέρνηση της Πορτογαλίας που έδωσε τα χρήματα για κοινωνική πολιτική, κάνοντας τη σύγκριση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

IMG 8281

Έκανε μάλιστα και “νύξεις” στο λόγο του για “προύχοντες του ΠΑΣΟΚ”, οι οποίοι πλέον δεν έχουν ούτε καν τη δύναμη να αγκαλιάσουν τη μεγάλη βάση του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας ένα μικρό υπονοούμενο για συνυποψηφίους του, υπερτονίζοντας την ανάγκη για ανανέωση και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Χρησιμοποίησε επίσης πολλές φορές την τεχνική “ή μπορούμε ή θα εξαφανιστούμε”, κάνοντας αναγωγή στη σύγχρονη “κληρονομιά” του παλιού ΠΑΣΟΚ που θα πρέπει να έχει το ΚΙΝΑΛ, σε διαφορετική περίπτωση θα εξαφανιστεί από τον “πολιτικό χάρτη”.

IMG 8290

Εν κατακλείδι ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε τις εντυπώσεις σε τοπικό επίπεδο, σε επίπεδο συμμετοχής στην εκδήλωσή του, ενώ δεν μπορεί να πέρασε απαρατήρητη και η πρώτη σειρά καθισμάτων στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης με την παρουσία αρκετών αυτοδιοικητικών... Πρώην και νυν...

IMG 8276

Αναμφίβολα ο Δεκέμβρης των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε τοπικό επίπεδο...

 

Έκθεση εικόνων