Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 15:14

Τι απέγινε η ανακήρυξη του Δήμου Πρέβεζας ως επίσημου μέλους της DG REGIO;

Τον Οκτώβριο του 2019, σε προ-covid εποχές, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα, είχε ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, καλεσμένος της κας Μαρίας Σπυράκη (Ευρωβουλευτής της ΝΔ), προκειμένου να λάβει μέρος στο European Week of Regions and Cities 2019 (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Σε ανακοίνωσή του τότε ο Δήμος Πρέβεζας ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Στόχος μας είναι να ενταχθεί ο Δήμος Πρέβεζας στην διεύθυνση περιφερειών και πόλεων DG REGIO, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε οποιαδήποτε προγράμματα και καλές πρακτικές μας προσφέρει η Ευρώπη.»

Στην επόμενη εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων εξάλλου, ο Δήμος Πρέβεζας θα έχει ενεργή παρουσία με την θέληση όλων ως επίσημο πλέον μέλος της Διεύθυνσης Περιφερειών και Πόλεων”.

Το 2020 και πρόσφατα τον Οκτώβριο του 2021, η Εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, με μεγάλη όμως συμμετοχή.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας πήρε ή δεν πήρε μέρος το 2020 και το 2021;

Αν πήρε δε θα έπρεπε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας για τα αποτελέσματα των γνώσεων και πρακτικών που θα πρέπει να υιοθετήσει ο Δήμος;

Έγινε ή δεν έγινε επίσημο μέλος ο Δήμος Πρέβεζας, όπως με στόμφο ανακοίνωνε η δημοτική αρχή το 2019;

Αν δεν ήταν και η συγκεκριμένη εξαγγελία απλώς ένα “επικοινωνιακό πυροτέχνημα” από τα πολλά που έχουμε δει από τη δημοτική αρχή, τότε ας ελπίσουμε να υλοποιηθεί το 2022...