Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 10:37

Το Νοσοκομείο Πρέβεζας μετατρέπεται σε νοσοκομείο-Covid – Οι κλίνες covid από 6 γίνονται 26 και περιορίζονται στο 20% τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία

Ο κυβερνητικός “τραγέλαφος” στην αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται και σε τοπικό επίπεδο με την κατάσταση να μοιάζει με το περιβόητο “τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα” σχετικά με το Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Με απόφαση του διοικητή του ΓΝ Πρέβεζας Δημήτρη Σκανδάλη, η οποία κοινοποιήθηκε και στην 6η ΥΠΕ (ενώ ενημερώθηκε και το προσωπικό), το Νοσοκομείο ενεργοποιεί εκτός από τις 6 κλίνες covid που διαθέτει, ακόμη 20 κλίνες στο δεύτερο όροφο των κλινικών του Νοσοκομείου. Πρακτικά δηλαδή μετατρέπει μεγάλο μέρος του 2ου ορόφου αποκλειστικά για νοσηλεία περιστατικών covid, μιας και το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν διαθέτει μονάδα ΜΕΘ (σε αντίθεση με τους ευσεβείς πόθους ορισμένων πολιτικών προσώπων).

Τουλάχιστον τέσσερις θάλαμοι θα διατίθενται επίσης για την παρακολούθηση ύποπτων περιστατικών στον 2ο όροφο.

Προς το παρόν (σ.σ. και τονίζουμε σε αυτό το σημείο ότι μπορεί και να αλλάξει το συγκεκριμένο δεδομένο) δεν υπάρχουν αλλαγές για την παιδιατρική και την καρδιολογική κλινική. Προς το παρόν δεν περιορίζονται και τα τακτικά ιατρεία.

Ήδη από χθες περιορίστηκαν σε ποσοστό 20% του συνόλου, το προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία.

Με την απόφαση της διοίκησης διατέθηκαν επίσης δύο θάλαμοι από τον χειρουργικό τομέα στον πρώτο όροφο για τη νοσηλεία παθολογικών περιστατικών.

Καλείται επίσης η νοσηλευτική υπηρεσία να διαθέσει προσωπικό από άλλα τμήματα για την εξυπηρέτηση περιστατικών covid.

Όλα τα παραπάνω λίγο πολύ τα είχε ζήσει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας και στο πρώτο κύμα της πανδημίας και ενδεχομένως τα πράγματα σε αυτή τη φάση να είναι χειρότερα. Και τότε η οργή ήταν μεγάλη. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι λιγοστό και έχει φτάσει πλέον έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας στα όριά του. Ειδικά στην παθολογική κλινική.

Την ίδια στιγμή οι υπηρεσίας υγείας που παρέχει το Νοσοκομείο για τους πολίτες υποβαθμίζονται σημαντικά.

Και το χειρότερο όλων είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει “φως στο τούνελ...”.