Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 12:15

“Φτωχό” το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας για το 2022 – Κατακρίθηκε η έλλειψη σχεδιασμού της δημοτικής αρχής

Εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Τρίτη, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας για το 2022.

Θετικά ψήφισαν οι παρατάξεις Δήμος της Καρδιάς μας, Δημοτική Συνεργασία (καταψήφισε μόνο τον κωδικό που έχει να κάνει με το πρόγραμμα φωτισμού ELENA), Δημοτική Ανατροπή και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Μπάμπης Κακιούζης συντάχθηκε με την πρόταση της Δημοτικής Συνεργασίας. Καταψήφισαν οι παρατάξεις Ανάπτυξη Τώρα, Στροφή στο Μέλλον, Λαϊκή Συσπείρωση και Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας.

Λόγω ωστόσο του περιβόητου νόμου Θεοδωρικάκου το τεχνικό πρόγραμμα “περνά” ομόφωνα.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για “φτωχό” τεχνικό πρόγραμμα, που φανερώνει έλλειψη οράματος και σχεδιασμού από την πλευρά της δημοτικής αρχής και δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.

IMG 0453

Την εισήγηση στο θέμα έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Πρέβεζας Κώστας Ακρίβης, ο οποίος και παρουσίασε το τεχνικό πρόγραμμα (δείτε το αναλυτικά ΕΔΩ):

“Το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2022 είναι προσαρμοσμένο στα πραγματικά έσοδα του Δήμου όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο έτος και συμφωνεί με το σχέδιο προϋπολογισμού του έτους 2022. Περιλαμβάνει έργα, μελέτες, υπηρεσίες και προμήθειες (νέα και συνεχιζόμενα) κατά ιεραρχική σειρά ανά είδος υπηρεσίας που θα χρηματοδοτηθούν από την ΣΑΤΑ την ΣΑΤΑ Σχολείων την Πολιτική Προστασία, τα Ιδία Έσοδα, τα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΠΑΑ, LEADER, INTEREG κλπ) και τα μη Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα (ΠΔΕ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, Πράσινο Ταμείο).

Αναλυτικότερα προϋπολογίζονται :

• Η ΣΑΤΑ έτους 2022 στο ποσό των 597.150,00€,

• Η ΣΑΤΑ σχολείων έτους 2021 στο ποσό των 105.100,00€,

• Η πολιτική προστασία έτους 2021 στο ποσό των 38.000,00€

• Τα ιδία έσοδα στο ποσό των 302.410,34€.

• Τα μη συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στο ποσό των 4.298.670,35€.

• Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στο ποσό των 11.072.497,90€.

Αναφορικά με τα έργα που χρηματοδοτούνται από συγχρηματοδοτούμενα και μη προγράμματα στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2022 περιλαμβάνονται μόνο αυτά που έχουν απόφαση ένταξης, έως και την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος τεχνικού προγράμματος και άρα σίγουρη χρηματοδότηση.

Θα αναφερθώ στα νέα έργα:

neaerga1

Αυτό που έχω να πω για τα έργα που ζητούν τα τοπικά συμβούλια, είναι πως ένα τεχνικό πρόγραμμα μίας οποιασδήποτε τοπικής κοινότητας να δούμε, υπερκαλύπτει τη συνολική ΣΑΤΑ που έχουμε. Να πω επίσης ότι όταν υπάρχει χρηματοδότηση για ένα νέο έργο από ΣΑΤΑ ή ΠΔΕ το εγγράφουμε στο τεχνικό πρόγραμμα”.

IMG 0519

Τις ενστάσεις και τα παράπονά τους διατύπωσαν οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Μύτικα, Καμαρίνας και Βρυσούλας, Γιώργος Νόβας, Θοδωρής Δράκος και Χρήστος Κολιοφώτης αντιστοίχως, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως πρέπει να υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός για κάθε τοπική κοινότητα για να ξέρει πως θα κινηθεί ο κάθε πρόεδρος και να είναι παράλληλα και υπόλογος στους συγχωριανούς του.

IMG 0458

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος από την πλευρά του ανέφερε ότι εκτός από τα έργα της ΔΕΥΑΠ που έχουν ενταχθεί στο “Αντώνης Τρίτσης” έχουν μπει σε προτεραιότητα για ένταξη το έργο για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, οι μελέτες για το Κάστρο Παντοκράτορα και ο βιολογικός καθαρισμός του Αρχαγγέλου.

IMG 0470

Το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο οποίος είπε:

“Τα νέα έργα που διάβασε ο Αντιδήμαρχος είναι τα λιγοστά έργα της ΣΑΤΑ. Ξέχασε όμως να διαβάσει ο Αντιδήμαρχος ένα μικρό έργο, με χρηματοδότηση 1.000 ευρώ, όπως γράφει το τεχνικό πρόγραμμα. Είναι η δανειακή σύμβαση για τον φωτισμό-πρόγραμμα ELENA. Αυτό προτείνει για το νέο ΕΣΠΑ. Δυστυχώς είναι ένα πρόγραμμα χωρίς προοπτική. Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καμία μελέτη. Δεν είδα καμία μελέτη για νέο έργο. Όλα τα άλλα είναι συνεχιζόμενα από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Καταψηφίζουμε τη συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση. Είναι μία σύμβαση ασύμφορη και ζημιογόνος για το Δήμο. Είναι αδιανόητο να πληρώσουν οι δημότες πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Και είστε και τυχεροί εδώ, γιατί μόλις αναλάβατε πήρατε και 19 υπαλλήλους. Μπορούσε να το κάνει μόνος του το έργο ο Δήμος και να αλλάξει τους λαμπτήρες. Έρχονται και οι αυξήσεις λόγω της μεταφοράς των σκουπιδιών, οπότε θα αναγκαστείτε να αυξήσετε τα τέλη πάνω από 70%. Ένας που πληρώνει 150 ευρώ, θα πληρώσει 250.Αυτά δεν τα αντέχουν οι δημότες. Εκτός από το πρόγραμμα του φωτισμού, τα άλλα τα ψηφίζουμε”.

IMG 0445

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας υποστήριξε:

“Βλέπουμε την αγανάκτηση των προέδρων, αναφορικά με την ορθή κατανομή της ΣΑΤΑ, η οποία και προβλέπεται. Θα έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστούμε τον εκλογικό νόμο. Κάθε πρόεδρος δημοτικού διαμερίσματος εκλέχθηκε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και παρανόμως, καταχρηστικά παρακρατείται η ΣΑΤΑ. Είναι λογικό να το κάνετε αυτό γιατί ποτέ δεν πιστέψατε σε αυτόν τον νόμο.

Πολλοί πρόεδροι δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και να βγάζουν ευχαριστίες για ρουσφέτια του Δημάρχου. Τα δικαιώματα που τους στερεί η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είναι κόκκινη γραμμή γι' αυτούς. Εμείς δε θα ψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα. Και δε θα το ψηφίσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα στη φιλοσοφία τη δική μας. Έχουμε διαφορετική αντίληψη.

Ο ευλογημένος αυτός Δήμος θα έπρεπε να έχει ένα διαφορετικό τεχνικό πρόγραμμα.

Τα έργα αυτά που ακούσαμε είναι μία σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις ανάγκες των δημοτών. Βλέπουμε ένα πλήρως αντιαναπτυξιακό τεχνικό πρόγραμμα. Κάθε χρονιά που περνάει μας λέτε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα θα δούμε το όραμά σας. Πέρασε το 2020, φτάσαμε στο 2021, πάμε στο 2022. Είχατε δεσμευτεί ότι θα αναπτύξετε το όραμά σας και θα το δουν οι πολίτες σε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα. Ακόμη να το δούμε. Νέα έργα μόλις 14, που περιλαμβάνουν δράσεις όπως χαλικοστρώσεις, όμβρια, ασφαλτοστρώσεις, κλάδεμα δέντρων και βελτιωτικές εργασίες σε σχολεία. Πολύ σημαντικά πράγματα. Πάρα πολύ σημαντικά και δεν τα υποτιμούμε καθόλου! Ίσα-ίσα, τα έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας!

Αυτό όμως είναι το περιβόητο όραμά σας;

Ζητήματα που οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι τεχνικές υπηρεσίες τα δρομολογούν και μόνοι τους;

Ποιο το πολιτικό σας στίγμα; Ποιο το αναπτυξιακό σας όραμα;

Αν θεωρείτε ότι ο ρόλος ενός Δημάρχου περιορίζεται στο να διασφαλίσει ότι θα συνεχιστούν κάποια έργα, τότε προφανώς και έχουμε άλλη αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το τεχνικό πρόγραμμα αυτό δείχνει επίσης την πλήρη αποτυχία σας να εντάξετε πολλές δράσεις στο “Αντώνης Τρίτσης”.

Σας έχουμε πει επίσης ότι θα θέλαμε αναλυτική κοστολόγηση των έργων που θα γίνουν σε κάθε τοπική κοινότητα. Σας έχουμε ζητήσει προτεραιοποιήσεις και δεν είδαμε τίποτα από αυτά στα έγγραφα που μας στείλατε.

Δυστυχώς για εμάς κανένας Πρόεδρος δεν μπορεί να πάει στο χωριό του ευχαριστημένος. Μπορούμε να δώσουμε τουλάχιστον 5.000 ευρώ, ως δείγμα καλής πίστης σε κάθε χωριό.

Θα έπρεπε να έχουμε μελέτες και κοστολόγηση για τα νέα έργα, όπως προβλέπει ο νόμος. Μόνο προεκτίμηση υπάρχει.

Το εύκολο για εμάς θα ήταν να διαφοροποιήσουμε ελαφρώς το τεχνικό πρόγραμμα, να το κοστολογήσουμε και να το φέρουμε έπειτα από εισήγηση των υπηρεσιών, όπως προβλέπεται, για ψήφιση. Υποκρισία θα ήταν από μέρους μας, καθώς ο νόμος Θεοδωρικάκου για την αυτοδιοίκηση έχει μετατρέψει αυτή τη σπουδαία διαδικασία για ένα Δήμο, στο απόλυτο φιάσκο.

Πονηρά αν θέλετε η Κυβέρνηση ήξερε πως να προστατέψει τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Δεσμευόμαστε όμως πως αν ο Πρεβεζάνος πολίτης μας δώσει την εμπιστοσύνη στις επόμενες εκλογές, θα παρουσιάσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα αναπτυξιακό, αντάξιο ενός σύγχρονου Δήμου στη νέα εποχή, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας, τους παραγωγικούς φορείς, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και στις ανάγκες των δημοτών".

IMG 0422

Ο Κώστας Κύρλας εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην τοποθέτησή του ανέφερε:

“Εμείς έχουμε στο μυαλό του τον εργαζόμενο άνθρωπο. Κάτω από αυτή τη λογική διαβάσαμε το τεχνικό πρόγραμμα και αν αυτό υλοποιεί τις ανάγκες του ανθρώπου. Πρώτα απ' όλα ας δούμε ποιες είναι οι καθημερινές ανάγκες του. Είναι να μπορεί να βρει δουλειά. Η ανεργία στο Δήμο μαστίζει. Να μπορεί να φτάσει στη δουλειά του άνετα και με ασφάλεια. Βλέπουμε το οδικό δίκτυο στον αστικό ιστό να είναι προβληματικό.

Το δικαίωμά του να πηγαίνει τα παιδιά του σε σχολεία που να μορφώνονται πραγματικά και σε σχολεία που να έχουν καλές κτιριακές εγκαταστάσεις. Ούτε αυτό το έχουμε. Υπηρεσία υγείας σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο. Δεν βλέπουμε κάτι ουσιαστικό στο τεχνικό πρόγραμμα.

Πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Κι εκεί “φτωχό” είναι.

Αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία. Τα ποσά είναι χαμηλά στο σχεδιασμό σας. Έτσι θα γίνει πρόληψη π.χ. στον Λεκατσά και στον Άγιο Βαρνάβα;

Οι ανάγκες του εργαζόμενου ανθρώπου δεν καλύπτονται, αλλά καλύπτονται οι ανάγκες της Κυβέρνησης και της ΕΕ. Η ευθύνη σας κε Δήμαρχε είναι ότι στο πλαίσιο της κομματικής ορθοδοξίας το συγκαλύπτεται όλο αυτό. Δεν διαμαρτύρεστε, αλλά προσπαθείτε να το περάσετε ως κάτι φιλολαϊκό. Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες ως Λαϊκή Συσπείρωση. Οι λύσεις δίνονται στο δρόμο και στο κίνημα.

Καταψηφίζουμε το τεχνικό πρόγραμμα”.

IMG 0439

Ο Θανάσης Ανωγιάτης τοποθετήθηκε εκ μέρους της “Στροφής στο Μέλλον”:

“Όπως είπε και ο κ. Νίτσας, το 2019 είχατε πει ότι μετά από 2 χρόνια θα αρχίσετε να βλέπετε το όραμά μου για την Πρέβεζα στα τεχνικά προγράμματα που θα κατατεθούν εκεί. Το σημερινό πρόγραμμα είναι τουλάχιστον φτωχό. Δικαιολογίες υπάρχουν για πάρα πολλά, αλλά είναι εμφανές ότι ορισμένα έργα είναι συνεχιζόμενα από το Φιλόδημος Ι ακόμα. Από το “Αντώνης Τρίτσης” δεν βλέπουμε κάτι. Παρά το γεγονός ότι ήρθε ο Υπουργός στην περιοχή μας και υποσχέθηκε πάρα πολλά. Έγκριση δεν βλέπουμε.

Είναι σημαντικό ότι 1,5 χρόνο τώρα έχετε εγκρίνει την ένταξη στο πρόγραμμα ELENA, το οποίο πολύ δύσκολα προχωράει με τη διαγωνιστική του διαδικασία. Αμφιβάλω αν θα υπάρχει αποτέλεσμα. Θα έχει όμως αρνητικό αποτέλεσμα για τις τσέπες των δημοτών. Το καταψηφίζουμε αυτό.

Θα πρέπει τα τεχνικά προγράμματα να τα αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και με μεγαλύτερο σεβασμό προς τις κοινότητες. Είχατε πει την πρώτη χρονιά αν θυμάμαι καλά, ότι θα περιμένετε τα τεχνικά προγράμματα των κοινοτήτων για να τα αξιολογείτε και να βρίσκεται τα κοινά σημεία των έργων για τις τοπικές κοινότητες.

Δεν πρέπει να γίνεται διεκπεραιωτικά η δουλειά.

Το γεγονός επίσης ότι αγνοούσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ότι υπήρχαν προτάσεις από την Επιτροπή Διαβούλευσης δείχνει το πως αντιλαμβανόμαστε το τεχνικό πρόγραμμα”.

IMG 0482

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανατροπής Βαγγέλης Ροπόκης είπε:

Η δική μας παράταξη θα στηρίξει και θα ψηφίσει. Σίγουρα είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα πιο απλό. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στις νέες προκλήσεις και χρηματοδοτήσεις. Όπως π.χ. το Ταμείο Ανάκαμψης. Ήδη έχουμε αργήσει. Η Περιφέρεια λέει ότι τα μόνο χρήματα θα είναι από εκεί. Η δική μας παράταξη και άλλες παρατάξεις είχαμε προτείνει την Ενεργειακή Κοινότητα. Και να δούμε ποιους στόχους θα βάλουμε.

Όλοι λένε ότι θέλουμε ενέργεια. Ο Δήμος πρέπει να δει τι θέλει.

Υπάρχουν χρηματοδοτήσεις για εργοτάξιο. Δεν έχουμε εργοτάξιο. Θα πάρουμε 2 εκατομμύρια ευρώ αυτοκίνητα και δεν θα έχουμε που να τα βάλουμε. Κάνουμε το ένα και ξεχνάμε το άλλο.

Πιστεύω ότι έχουμε αργήσει. Τα τρία αυτά θέματα είναι σοβαρά”.

IMG 0449

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Αμάραντος ανέφερε:

Το τεχνικό πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός και ο απολογισμός καθρεφτίζουν συγκεκριμένες πολιτικές. Δίνουν το στίγμα μίας δημοτικής αρχής για τις πολιτικές επιλογές της. Δικαιωματικά έχουμε την πολιτική άνεση να εκτιμήσουμε με όρους πολιτικούς την κατεύθυνση ενός τεχνικού προγράμματος. Και άνετα πιστεύουμε ότι κινείται σε αντιλαϊκή βάση. Έξω από τις λαϊκές ανάγκες. Το πρώτο είναι η αδιέξοδη πολιτική στο πρόγραμμα ELENA. Εδώ και 1,5 χρόνο δεν μπορεί ο Δήμαρχος να δικαιολογήσει την επιλογή.

Στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας η εκεί δημοτική αρχή γι' αυτό το θέμα έχασε συμβούλους της πλειοψηφίας, επειδή απορρίφθηκε το πρόγραμμα. Όπως έγινε και στην Άρτα και την Ηγουμενίτσα. Δεν ξέρω ποιες σκοπιμότητες επιβάλουν την αδικαιολόγητη επιμονή του Δημάρχου.

Οι αριθμοί λένε ότι σε αυτή την εποχή που ζούμε δεν μπορείς να δίνεις 105.000 ευρώ για τα σχολεία. Είναι αδιανόητο να κινείσαι στα νούμερα περασμένων χρόνων, όταν έχουμε ειδικές συνθήκες. Όταν η κλιματική αλλαγή και τα μεγάλα συμφέροντα καίνε τη μισή Ελλάδα, είναι αδιανόητο να έχουμε 38.000 ευρώ για να καλύψεις τι; Μέρος των αποζημιώσεων; Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχουμε φωτιές και πλημμύρες. Πού είναι η πρόληψη;

Οι κατευθύνσεις που δίνονται κινούνται στην αντίπερα όχθη από εκείνη που επιθυμεί η Λαϊκή Συσπείρωση”.

IMG 0448

Ο σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας Ταξιάρχης Κωστόγιαννης τόνισε:

Αυτή τη στιγμή στα σχολεία του Δήμου υπάρχουν τεράστια κενά εκπαιδευτικών. Γύρω στους 30 σε όλο το Νομό. Στο Ειδικό Σχολείο δεν υπάρχει νοσηλευτής και ψυχοθεραπευτής. 820.000.000 ευρώ λιγότερα θα δοθούν από την Κυβέρνηση στο θέμα της Υγείας. Με προκάλεσε ότι η κα Κεραμέως θα δώσει 27.000.000 ευρώ για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Αντίστοιχη κατάσταση υπάρχει και στο Δήμο μας.

Επιτέλους κάποιοι δρόμοι ασφαλτοστρώθηκαν, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και επιμονή δική μας.

Το καταψηφίζουμε το τεχνικό πρόγραμμα.

Τι να πούμε για τις παιδικές χαρές που δεν έχουν πιστοποίηση, για τα πεζοδρόμια που δεν υπάρχουν, για το κολυμβήριο, για το ότι δεν υπάρχουν ελέυθεροι χώροι γυμναστικής, ότι δεν μπορεί να αθληθεί το πρωί του Σαββάτου στο δημοτικό στάδιο; Είναι τραγικά αυτά.

Το καταψηφίζουμε στη συνολική λογική”.

IMG 0480

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος “έκλεισε” τη συζήτηση αναφέροντας:

“Η προσπάθειά μας ήταν να κλείσει και να ολοκληρώσει έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ένα τεχνικό πρόγραμμα αλλάζει στη διάρκεια του χρόνου. Στο Φιλόδημος ΙΙ υπάρχουν έργα που έχουν ενταχθεί και είναι σε διαδικασία δημοπράτησης και ανάθεσης. Το Φιλόδημος ΙΙ είναι έργα που εντάχθηκαν στα τέλη του 2019. Επίσης υπάρχουν τρεις σημαντικές προμήθειες του στόλου οχημάτων για την καθαριότητα. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού. Στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης υπάρχουν συνεχιζόμενα έργα.

Είναι το έργο της ύδρευσης των πηγών του Λούρου. Θέλω να σταθώ στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ που είναι από ευρωπαϊκά προγράμματα. Θα έρθει μελέτη για ενεργειακή κοινότητα σε συνέχεια του Solis, με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ. Το Open Mall συνεχίζεται, πάμε για προεγκρίσεις μελετών.

Έχουμε τις παρεμβάσεις στη Νικόπολη, το έργο της διαμόρφωσης της τάφρου.

Δεν αφήνουμε τα ψηφιακά μας, τα αλιευτικά καταφύγια της Πρέβεζας και της Λυγιάς, το Πράσινο Ταμείο όπου εντάξαμε κοινόχρηστους χώρους και ηλεκτρικά οχήματα.

Είμαι ικανοποιημένος γιατί έχουμε κλείσει μεγάλο κομμάτι των έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και περήφανος γιατί εντάξαμε έργα το 2019 και το 2020 και τα μεγάλα έργα είναι μπροστά μας από τα μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Με ενημέρωσαν από το Υπουργείο για το μεγάλο έργο για το Σχέδιο Πόσιμου Νερού”.