Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 15:36

Υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση του δάσους Βαλανιδορράχης: “Οποιοσδήποτε διαθέτει στοιχεία να τα θέσει υπ' όψη του αρμόδιου Εισαγγελέα”

Συνεχίζει να απασχολεί τη Βουλή το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους της Βαλανιδορράχης.

Στη σχετική Ερώτηση (δείτε ΕΔΩ), που είχε καταθέσει προς τους κ. Υπουργούς: Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομικών, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας απάντησε:

“Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 820/02-11-2021 Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων οι βουλευτές κ.κ. Α.Αδαμοπούλου, Μ. Απατζίδης, Κρ.-Ηλ. Αρσένης, Γ. Βαρουφάκης, Κ.Γρηγοριάδης, Γ. Λογιάδης, Φ. Μπακαδήμα & Σ. Σακοράφα, με θέμα: «Προστασία δάσους Βαλανιδορράχης», θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Θεμελιώδη αρχή του πολιτεύματός μας, αποτελεί η ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητον της Δικαιοσύνης (άρθρα 26,87,88 και 90 του Συντάγματος). Οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με απόλυτη ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και των στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους, την τυχόν αξιοποίησή τους και περαιτέρω ενέργειές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οποιοσδήποτε διαθέτει στοιχεία που αφορούν την τέλεση αξιόποινων πράξεων, δύναται να τα θέσει υπόψη του αρμόδιου Εισαγγελέα ο οποίος θα κρίνει αν συντρέχει λόγος για περαιτέρω διερεύνηση. Κατά τα λοιπά, αρμόδιοι να σας ενημερώσουν είναι οι συνερωτώμενοι Υπουργοί”.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος ανέφερε εγγράφως με τη σειρά του:

“Σχετικά με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 820/2.11.2021 ερώτηση, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γιάνης Βαρουφάκης, Αγγελική Αδαμοπούλου, Μαρία Απατζίδη, Κρίτων Αρσένης, Κλέων Γρηγοριάδης, Γιώργος Λογιάδης, Φωτεινή Μπακαδήμα και Σοφία Σακοράφα, σας γνωρίζουμε ότι η αναφερόμενη σε αυτή υπόθεση εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Οικονομικών “.

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον η τοποθέτηση τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και του αντίστοιχου για το περιβάλλον.