Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 12:34

Η ΤΕΡΝΑ παίρνει και το έργο αστικού και οδικού φωτισμού των Ιωαννίνων μετά την Ιόνια Οδό και το εργοστάσιο απορριμμάτων

Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr στις αρχές Δεκεμβρίου (δείτε ΕΔΩ), για το ενδιαφέρον της ΤΕΡΝΑ του Ομίλου Περιστέρη, να αναλάβει το έργο του αστικού και οδικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών για 12 έτη μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου ενημερώνει ότι σήμερα, Παρασκευή, αποσφραγίστηκε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών «Αναβάθμιση ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού Δήμου Ιωαννιτών» με εκτιμώμενο κόστος 15.447.592 ευρώ πέραν ΦΠΑ.

Έχει κατατεθεί μία προσφορά της «Ένωσης Εταιρειών ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-FOTAGON LED A.E.».

Ήδη άρχισε η εξέταση των δικαιολογητικών συμμετοχής στο διαγωνισμό και εν συνεχεία της αξιολόγησης της τεχνικής προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΕΡΝΑ του Ομίλου Περιστέρη είναι γνώριμη στην Ήπειρο τόσο από την Ιόνια Οδό, όσο και από το εργοστάσιο ΣΔΙΤ στη διαχείριση των απορριμμάτων. Χαρακτηριστικό είναι πως η Λαϊκή Συσπείρωση σε “σκληρή” πολιτική κριτική της προς τον κ. Καχριμάνη για τα απορρίμματα, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: “... Στον κ. περιφερειάρχη ανήκει ο ρόλος του επίσημου εισπράκτορα της ΤΕΡΝΑ, για τον "κεφαλικό φόρο" που πληρώνουν οι δήμοι της περιοχής στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, για τον οποίο διαμεσολάβησε η Περιφέρεια να επιβληθεί”.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τέρνα Α.Ε. είναι ο Μιχάλης Γουρζής, η κόρη του οποίου είναι σύζυγος του Γιώργου Γεραπετρίτη, Υπουργού Επικρατείας της Κυβέρνησης.

Η κατάθεση μίας μόνο προσφοράς πάντως δεν δικαιολογεί πολιτικά την επιλογή της Περιφέρειας και των Δημάρχων Ιωαννιτών και Πρέβεζας.

Αν θα τους δικαιώσει το αποτέλεσμα, θα το δείξει η ιστορία και η τσέπη των δημοτών.