Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 12:11

Μεθοδεύεται η “απομάκρυνση” του εμπορικού λιμένα Πρέβεζας – Τι αναφέρουν έγγραφα που κατατέθηκαν και στη Βουλή

Αρκετά “ευρήματα” εμπεριέχονται στα απαντητικά έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο της απάντησης του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην Ερώτηση της Ελληνικής Λύσης με θέμα “Αναβάθμιση του Λιμένα Πρέβεζας”.

Το Υπουργείο επιβεβαιώνει πως δεν έχει κατατεθεί σε καμία υπηρεσία του πρόταση τροποποίησης του Master Plan του λιμένα Πρέβεζας, ενώ είναι σε εξέλιξη διαδικασία τροποποίησης.

Δείτε το έγγραφο:

keimeno6

Στο κείμενο που υπογράφει ο Δήμαρχος Πρέβεζας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκος Γεωργάκος, γίνεται ξεκάθαρο ότι στην πρόταση που έχει στα χέρια του το Ταμείο, περιλαμβάνεται η “απομάκρυνση” του εμπορικού λιμένα στην ανατολική προβλήτα, χωρίς καμία εξασφάλιση και εχέγγυα πως θα συνεχίσει τη λειτουργία του, αν δεν υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες στο ανατολικό κομμάτι του λιμένα.

Παραλείπει να αναφέρει πως εκκρεμεί μία εκτενής και μεγάλη διαβούλευση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και με πλάγιο τρόπο υιοθετεί μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, για να “πριονίσει” σταδιακά τη δραστηριότητα του εμπορικού λιμένα.

Δείτε το έγγραφο:

keimeno1

keimeno2

keimeno3

keimeno4

keimeno5

Η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο

Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι για το έργο «Συμπληρωματικά Έργα Αναβάθμισης Αλιευτικού Καταφυγίου Πρέβεζας» παραδέχεται ο κ. Γεωργάκος ότι υπήρχε ολοκληρωμένη μελέτη ήδη από το 2018, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με συνολικό προϋπολογισμό 1.052.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος που πολυδιαφήμιζε δημόσια την επιτυχία του να εντάξει στο Leader ένα μικρό κομμάτι της μελέτης (243.000 ευρώ), λησμόνησε να αναφέρει ότι είχε βρει έτοιμη τη μελέτη για το έργο.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του λιμανιού πρέπει να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο ο Δήμαρχος Πρέβεζας, για ένα τόσο σημαντικό θέμα.