Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 11:49

Καχριμάνης για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας: “Κανένας δε θα παίξει με την Ήπειρο – Αιτία πολέμου η μεταφορά”

Την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV:

Ο κ. Καχριμάνης είπε χαρακτηριστικά:

“Φταίνε όλοι αυτοί που δε σέβονται μία περιοχή. Οι καθηγητές από αυτό το Τμήμα είχαν παρουσιάσει μία πρόταση. Έλεγαν να κάνουμε μέχρι και αγγλόφωνο τμήμα, να κάνουμε μεταπτυχιακά και χίλια δυο. Να κάνουμε ένα τμήμα ακόμα. Το Πανεπιστήμιο έρχεται να συζητήσουμε όταν έχουν πολλά θέματα. Δεν είναι έτσι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πρέπει να συμμετέχει στο όλο γίγνεσθαι της Ηπείρου. Θεωρώ την ενέργεια απαράδεκτη και θα αγωνιστούμε να την ανατρέψουμε. Αυτοί που πήραν αυτή την απόφαση δεν σκέφτονται την Ήπειρο. Σκέφτονται μόνο πως θα είναι όλα καλά γι' αυτούς και όχι για την Ήπειρο.

Είμαστε απέναντι. Τους είχα πει ότι θα είναι αιτία πολέμου αυτό. Να το λάβουν πολύ σοβαρά υπ' όψη και να το ξανασυζητήσουν. Δεν μπορεί να παίζουν με την Ήπειρο. Τελεία και παύλα.

Κανένας δε θα παίξει με την Ήπειρο. Με έχει πικράνει η στάση που την τελευταία στιγμή πήραν τον Περιφερειάρχη να συμμετέχει στη Σύγκλητο. Τίποτα άλλο.

Είχαν καλέσει τον κ. Ιωάννου, λες και ήταν θέμα του κου Ιωάννου η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου. Και είχαν καλέσει και το Δήμαρχο, από ό,τι έμαθα.

Με πήρε ο κ. Πρύτανης και του είπα ότι όσα θα πει ο κ. Ιωάννου μας εκφράζει όλους μας.

Είναι ενέργεια εχθρική αυτό που έκαναν. Και θα κάνω ενέργειες σε όλα τα στάδια και στο Υπουργείο Παιδείας. Έκλεισαν στην Ηγουμενίτσα το Τμήμα τις προάλλες. Τώρα είναι 2-0 η δουλειά”.