Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 10:13

Η ΥΠΑΑΠΕΔ έχει προετοιμάσει το “ξεπούλημα” τριών πρώην στρατοπέδων της Πρέβεζας – 3 εκατομ. ευρώ η αντικειμενική τους αξία

Τον Απρίλιο-Μάιο του 2021, το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) είχε απασχολήσει η αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων στην πόλη της Πρέβεζας από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο άμεσος σχεδιασμός της ΥΠΑΑΠΕΔ περιλαμβάνει 3 πρώην στρατόπεδα στην πόλη της Πρέβεζας, το πρώην Πεδίο Βολής στον Παντοκράτορα, το “Παπαγεωργίου” στο Βαθύ και το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, για το οποίο έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Τα συγκεκριμένα ακίνητα περιλαμβάνονται σε κατάλογο της ΥΠΑΑΠΕΔ, ο οποίος παρουσιάζεται σε υποψήφιους επενδυτές και σε διεθνείς εκθέσεις real-estate.

strat1

strat2

strat3

Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέτει ως μία από τις πρώτες προτεραιότητές της την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας εντός του 2022, καθώς ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα καταλήγει για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Η συνολική αντικειμενική αξία και των τριών ακινήτων εκτιμάται σε ένα ποσό που ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, γεγονός που μαρτυρά τον πλούτο που έχουν για την πόλη της Πρέβεζας οι συγκεκριμένοι χώροι.

Προκύπτει επίσης πως για την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων τα πρώην στρατόπεδα “Περδίκη Πυλάδη” και “Σολωμού” δεν παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον για άμεση αξιοποίηση, για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα. Αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος που οι στρατιωτικοί θέλησαν να “πασάρουν” το πρώτο με αντίτιμο στον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, στη διαπραγμάτευση που είχε μαζί τους στην Αθήνα.