Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 13:22

“Άνοιξαν στόματα” για τη λειτουργία της παράταξης του Δημάρχου Πρέβεζας από τους ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικούς συμβούλους

Σοβαρές καταγγελίες από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Πρέβεζας Αθηνά Κωνσταντάκη και Δημήτρη Καραμανίδη (όταν ακόμη ήταν μέλη του “Δήμου της Καρδιάς μας”), που φανερώνουν “πολιτική σήψη” για το πως λειτουργεί η δημοτική αρχή Πρέβεζας, έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Δευτέρα.

IMG 2978

Η κα Κωνσταντάκη κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας αποκάλυψε ότι στην προηγούμενη απόφαση (πριν ανεξαρτητοποιηθεί) της εκτελεστικής επιτροπής που αφορούσε το υπό διαμόρφωση Σχέδιο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας δεν είχε λάβει μέρος, αν και αναφερόταν το όνομά της στην απόφαση. Δεν ήξερε πότε συνεδρίασε η επιτροπή, ούτε είχε κληθεί και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό συνέβη και σε άλλες συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής, κάτι που αποτελεί διοικητικό ατόπημα από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

IMG 2997

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Καραμανίδης ο οποίος αναφερόμενος σε εργασίες που έχουν ξεκινήσει στις αθλητικές εγκαταστάσεις, κατήγγειλε ότι ο Δήμαρχος σκοπίμως καθυστερούσε και τόνισε μεταξύ άλλων:

“Μετά από 2,5 χρόνια προκλητικής αδράνειας από πλευράς σας, αγνοώντας τις επανειλημμένες οχλήσεις μου προφορικές και έγγραφες, αποφασίσατε την επομένη της ανεξαρτητοποίησης μου από την παραταξή σας να υλοποιήσετε το πρόγραμμά μου. Πραγματικά με τιμάτε, που έγινα θυσία για το καλό του τόπου. Αυτός που άρχει δεν πρέπει να παρακινείται από προσωπική εμπάθεια, συμπάθειες ή αντιπάθειες.

Καθυστερούσατε σκοπίμως. Η ανάπτυξη του τόπου δε χωρά μικροπολιτικά παιχνίδια.

Ανεξαρτητοποιήθηκα στις 16 Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα στις 17, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα των 2,5 ετών, έκανα έναν τεράστιο αγώνα να προχωρήσουμε τα έργα, με διαβεβαίωνε ο κ. Ακρίβης ότι αυτό που ήθελα να κάνω ήταν κατάτμηση. Εγώ επέμενα, με βάση όλες τις ανάγκες του Δήμου, τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου. Καλά μου λέγατε και το πίστευα. Πως όμως στις 17 Ιανουαρίου, η κατάτμηση χάθηκε. Πήρατε έναν από τους ανθρώπους που είχαμε πάρει προσφορές και του είπατε να προχωρήσει γρήγορα τα έργα”.

Πρόκειται για δύο σοβαρά ζητήματα, καθώς αφ' ενός η εκτελεστική επιτροπή δεν μπορεί να εμφανίζει απαρτία, ενώ δεν υπάρχει και αφ' ετέρου ένας Δήμαρχος -αν ισχύει η καταγγελία που δεν απαντήθηκε από τον κ. Γεωργάκο- δεν είναι δυνατόν σκόπιμα να καθυστερεί εργασίες ή να μεθοδεύονται κατατμήσεις.

Το κυριότερο είναι ότι ο κ. Γεωργάκος δεν απάντησε επί της ουσίας σε αυτά τα ζητήματα, λέγοντας ότι τα έργα προχωράνε ανεξάρτητα από πρόσωπα.