Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 10:35

Αποκάλυψη για όσα συζητήθηκαν στη Σύγκλητο για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας – Ο Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε και “plan B”

Σε μία ενημέρωση για όσα συζητήθηκαν στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναφορικά με τη μεταφορά του πανεπιστημιακού τμήματος της Πρέβεζας, προχώρησε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

Μόνο που ο κ. Ιωάννου προχώρησε σε μία αποκάλυψη για τα όσα ο ίδιος πρότεινε, που αναμένεται να έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην απόφαση της Συγκλήτου, που επέλεξε τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα και “έδειξε” ως αποκλειστικούς υπεύθυνους γι' αυτό τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Αντιπρύτανη Σπύρο Γεωργάτο. Επισήμανε ότι πρότασή του ήταν “... να έρθει το οικονομικό πανεπιστήμιο στην Πρέβεζα και αν δε μπορεί αυτό να έρθει Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση τον τουριστικό τομέα”.

Ο κ. Ιωάννου δηλαδή πρότεινε στη Σύγκλητο και ένα “plan B” επιπλέον.

Μόνο που τη δεύτερη αυτή εναλλακτική λύση δεν την είχε υιοθετήσει κανένα άλλο συλλογικό όργανο στην Περιφέρεια Ηπείρου (π.χ. περιφερειακό συμβούλιο, δημοτικά συμβούλια στο Ν. Πρέβεζας), αλλά αντιθέτως ήταν μέρος της πρότασης και της Συνέλευσης των Καθηγητών του Τμήματος της Πρέβεζας, ενδεχομένως για να δικαιολογήσουν την αποχώρηση του Τμήματος Λογιστικής και να χρησιμοποιήσουν ένα Τμήμα με τουριστικό αντικείμενο ως “άλλοθι”.

Την ίδια στιγμή μία θέση περί μεταφοράς και άλλου Τμήματος στην Πρέβεζα (και ταυτόχρονης παραμονής του υπάρχοντος) ενδεχομένως να αδυνατίζει την διεκδικητική προσπάθεια που κάνουν όλοι οι φορείς για να παραμείνει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα, καθώς είναι ξεκάθαρο και με τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, πως θα πρέπει να υπάρχει στην Πρέβεζα ΣΧΟΛΗ και όχι απλώς τμήματα, για να υπάρξει μία βιώσιμη Πανεπιστημιούπολη.

Στην ίδια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, πάρθηκε απόφαση για χαρακτηρισμό της Ηπείρου ως «Πρότυπο Τουριστικό Προορισμό Ολοκληρωμένης Διαχείρισης» με σχετική αίτηση που θα υποβληθεί στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού.

Αν τα δύο αυτά είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού, αυτό είναι κάτι που θα το δείξει το μέλλον...