Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 20:18

Κώστας Μπάρκας: Άλλη μια εξαπάτηση των πολιτών από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού- Λευκάδας

Για εξαπάτηση των πολιτών από την κυβέρνηση της ΝΔ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας μετά την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού- Λευκάδας.

Ο κ. Μπάρκας επισημαίνει:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καταργώντας τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής Αμβρακικού- Λευκάδας, όταν προεκλογικά δεσμεύονταν για «στήριξη και περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου των Φορέων Διαχείρισης», αποδεικνύει το ψέμα της και την μικροπολιτική εξαπάτηση, ένα εμπόριο ελπίδας προς άγραν ψήφων, εις βάρος των κατοίκων της περιοχής και των εργαζόμενων στον Φορέα.

Από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη, φτάσαμε στην απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τοπικής επιστημονικής κοινότητας και των παραγωγικών φορέων των Προστατευόμενων Περιοχών και στην αφαίρεση της δυνατότητας που είχαν να συμμετέχουν, να σχεδιάζουν, να διοικούν και να αποφασίζουν για την περιοχή τους. Πλέον, η διαχείριση όχι μόνο του Φορέα Αμβρακικού- Λευκάδας, αλλά του συνόλου των Προστατευόμενων Περιοχών ανατίθεται σε μια επταμελή διοίκηση έμμισθων στελεχών, με έδρα την Αθήνα και έχει σαφέστατα αναχρονιστικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας αναπόφευκτα δυσλειτουργίες και διαμορφώνοντας μια κατάσταση ολιγομελούς και αδιαφανούς ελέγχου των Προστατευόμενων Περιοχών, στην κατεύθυνση υπεράσπισης των κανόνων της αγοράς, όταν οι σύγχρονες τάσεις θέτουν ως αρχή την αποκεντρωμένη διακυβέρνηση και την αειφορική διαχείριση με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη.

Απέναντι στην εξαπάτηση της Νέας Δημοκρατίας προς την κοινωνία και τους εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης, απέναντι στο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας, απέναντι στο αναχρονιστικό και υδροκέφαλο διοικητικό μοντέλο, για να τακτοποιηθούν «δικά μας παιδιά και φίλοι», ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει δεσμευτεί για την επανασύσταση των Φορέων Διαχείρισης και την εξασφάλιση των εργαζομένων τους, που σήμερα παραμένουν υπό ομηρία.