Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 16:03

Κώστας Μπάρκας: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους που απειλεί άμεσα την αγροτική παραγωγή

Χωρίς σχέδιο είναι η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους που απειλεί άμεσα την αγροτική παραγωγή σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, ο οποίος κατέθεσε σχετική επερώτηση στη Βουλή με θέμα το αυξημένο ενεργειακό κόστος, που απειλεί τη νέα καλλιεργητική περίοδο για τους αγρότες και τους ΤΟΕΒ του Νομού Πρέβεζας και όχι μόνο.

Ο κ. Μπάρκας, μετά την απάντηση που έδωσε το απόγευμα της Τρτίτης η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου:

Χωρίς κανένα σχέδιο ουσιαστικής αντιμετώπισης των οξυμμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων και ο αγροτικός κόσμος της χώρας βρίσκεται η κυβέρνηση, εν μέσω πρωτοφανούς αύξησης του κόστους παραγωγής. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δια του αρμόδιου Υφυπουργού, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με θέμα το αυξημένο ενεργειακό κόστος, που απειλεί τη νέα καλλιεργητική περίοδο για τους αγρότες και τους ΤΟΕΒ του Νομού Πρέβεζας και όχι μόνο.

Είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής «βλέποντας και κάνοντας» που έχει η κυβέρνηση, το απόσπασμα της απάντησης του απαντώντα Υφυπουργού κ. Στύλιου, που ενώ από τη μια πλευρά ανέφερε ότι υπάρχει διαδικασία στη ΔΕΗ για την αποπληρωμή των αγροτικών χρεών, στις αμέσως επόμενες γραμμές είπε ότι «Πρέπει να βρεθεί ρύθμιση, πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνει αποπληρωμή των οφειλών.». Επιπλέον, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα προβλήματα με το αυξημένο ενεργειακό κόστος οφείλονται στον πόλεμο, όταν το ρεύμα στους ΤΟΕΒ και σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις έχει κοπεί ήδη από τον Οκτώβρη.

Ακόμη και στα σημεία που η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι πρέπει να υπάρξει ενεργειακή αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής με την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ώστε να μειωθεί το κόστος, παραπέμπει την επίλυση στο μακρινό μέλλον, μιας και όπως ανέφερε ο Υφυπουργός έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα, όπως η κατασκευή φραγμάτων ή τα συστήματα τηλεμετρίας. Ταμείο που όμως είναι ακόμα στην αρχική του φάση.

Στα προβλήματα που απειλούν σήμερα την αξιοπρεπή διαβίωση και την ουσιαστική δυνατότητα ομαλής παραγωγικής διαδικασίας για τον αγροτικό κόσμο της χώρας, είναι λίγη η πολιτική της κυβέρνησης, που περιορίζεται σε Επιστολές του Πρωθυπουργού και σε έργα που θα ολοκληρωθούν μετά από χρόνια.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω video:

Πολυμέσα