Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 12:39

Θ. Ανωγιάτης για αναθέσεις με το στόμα: “Δεν είναι εικόνα σοβαρού Δήμου αυτή – Έτσι λειτουργεί ένα μαγαζάκι”

Κριτική στην παγιωμένη εδώ και χρόνια τακτική στο Δήμο Πρέβεζας να πραγματοποιούνται αναθέσεις με το στόμα και εν συνεχεία επειδή δεν μπορεί να γίνει αποπληρωμή προμηθειών και υπηρεσιών να υπάρχουν ένδικα μέσα, έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της Πέμπτης, ο δημοτικός σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης.

Στην ημερήσια διάταξη υπήρξαν θέματα άσκησης ένδικων μέσων για παλαιότερες προμήθειες, με τον κ. Ανωγιάτη να αναφέρει: “Ανοίγει ένα μεγάλο ζήτημα εδώ πέρα. Δεν υπάρχουν σε όλες αυτές τις δικαστικές αποφάσεις ούτε οι δαπάνες για τα ασφαλιστικά ταμεία, την Εφορία. Είναι τεράστια ιστορία αυτή και μπορεί ο Δήμος να βρεθεί υπόλογος. Έχουμε 52.000 αναθέσεις με το στόμα σε ένα κατάστημα. Δεν είναι εικόνα σοβαρού Δήμου αυτή. Δεν μπορεί ο Δήμος να λειτουργήσει έτσι. Έτσι μπορεί να λειτουργήσει ένα μαγαζάκι. Δήμος σοβαρός, με προϋπολογισμό εκατομμυρίων δεν μπορεί. Δεν πάει έτσι” και στη συνέχεια πρόσθεσε:

Από τα λίγα που ξέρω ένας φορέας του δημοσίου δεν μπορεί να αγοράσει πράγματα αν δεν υπάρχει ανάληψη δαπάνης ή σύμβαση γι' αυτό το πράγμα. Πάει κάποιος σε έναν προμηθευτή και παίρνει πράγματα χωρίς προηγουμένως να υπάρχει σύμβαση. Εγώ πρώτη φορά τα ακούω αυτά τα πράγματα. Δε τα έχω ξανακούσει. Δεν γίνεται έτσι. Εδώ δηλαδή τι γίνεται; Ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου πραγματικά δηλαδή είναι τρομακτικός. Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά! Τι να πω...

Ο τρόπος που λειτουργούμε ως ΝΠΔΔ περιγράφεται πολύ αυστηρά από ένα θεσμικό πλαίσιο. Δεν λειτουργεί μία υπηρεσία διαφορετικά από μία άλλη γιατί είμαστε ενιαίο σύνολο”.