Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 10:06

Το περιβαλλοντικό “χαράτσι” της Κυβέρνησης στα απορρίμματα “καίει” οικονομικά τους Δήμους της Ηπείρου – Αναλυτικά τα ποσά για Πρέβεζα, Πάργα, Ζηρό

Η Κυβέρνηση με το άρθρο 38 του ν.4819/2021 επιβάλλει από 01/01/2022 περιβαλλοντικό τέλος ύψους 20 €/tn σε κάθε Δήμο. Η απόφαση αυτή και η επιβολή ενός νέου “χαρατσιού” είναι ικανά να “τινάξουν στον αέρα” τα οικονομικά του Δήμου Πρέβεζας, του Δήμου Πάργας και του Δήμου Ζηρού.

Αυτό αποτυπώνεται και στην κατάρτιση του Κόστους ∆ιαχείρισης, του σχεδίου Κανονισµού Τιµολογιακής Πολιτικής του Αναγκαστικού Συνδέσµου ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ∆ιαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, οικονοµικού έτους 2022 (με σχετική εισήγηση προς το Δ.Σ.) που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αναγκαστικού Συνδέσµου (ΑΣΔΣΑ).

Στο σχετικό Σχέδιο (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ) επισημαίνεται μεταξύ άλλων για το περιβαλλοντικό τέλος ότι: “... επιβαρύνει ιδιαίτερα τους προϋπολογισµούς των δήµων – µελών του φορέα. Σε συνάρτηση µε την δύσκολη, εδώ και δυο χρόνια, υγειονοµική συγκυρία αλλά και την οικονοµική συγκυρία πλέον, δυσχεραίνει σε µεγάλο βαθµό την εκτέλεση των προϋπολογισµών των δήµων – µελών του Φορέα”.

Για να διαπιστώσετε το πόσο επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των Δήμων το νέο τέλος, δείτε αναλυτικά τις χρεώσεις ανά Δήμο στην Ήπειρο:

eisofores

Αποδίδει “καρπούς” η ενιαία τιμολογιακή πολιτική

Η ενιαία τιμολογιακή πολιτική στον ΑΣΔΣΑ, η οποία αποτελεί πολιτική επιλογή της διοίκησης του Φορέα, είναι φανερό πλέον πως αποδίδει καρπούς για τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού, καθώς το κόστος της εισφοράς σε σχέση με το 2020 μειώνεται. Για το 2022 η όποια αύξηση έχει να κάνει με το περιβαλλοντικό τέλος και τον προϋπολογισμό πιλοτικής λειτουργίας των σταθμών μεταφόρτωσης.

Δείτε τους συγκριτικούς πίνακες:

kerdismesnos

diafores

2021

eisfores