Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 16:57

Για ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορεί η “Αειφορική Ηπείρου” τον Αλ. Καχριμάνη – Προειδοποιεί πως θα διεκδικήσει και άλλα χρήματα

Απίστευτα πράγματα αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο και το ρόλο της Περιφέρειας Ηπείρου, καταγγέλλει σε έγγραφο-απάντησή της η “Αειφορική Ηπείρου” (εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο ΜΕΑ) με τίτλο: “Απάντηση σχετικά με τη Σύμβαση Σύμπραξης για την «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου»”.

Το έγγραφο απευθύνεται στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, αλλά έχει κοινοποιηθεί μεταξύ άλλων στον Πρωθυπουργό της χώρας Κ. Μητσοτάκη, στον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, στο... μισό υπουργικό συμβούλιο, σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της Ηπείρου, καθώς και στους Δημάρχους.

Το θέμα δηλαδή έχει γίνει πολιτικό και έχει φτάσει στο ανώτερο επίπεδο.

Στην επιστολή-απάντηση στα όσα έχει καταθέσει τις τελευταίες ημέρες η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Αλέξανδρος Καχριμάνης για τη διαμάχη με την εταιρεία σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, η εταιρεία αναφέρει μεταξύ άλλων: “... η Περιφέρεια Ηπείρου, γι’ αυτό ακριβώς το έργο, μας επέβαλε το 2019 ποινικές ρήτρες (!) ύψους 690.000 ευρώ. Επιπλέον εξώθησε σε (υπό)λειτουργία την Μονάδα, σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα των δυνατοτήτων της, επειδή δεν πέτυχε να εισκομίζονται (στη Μονάδα) όλες οι παραγόμενες ποσότητες απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά παράβαση των συμβατικών της υποχρεώσεων, αδυνατώντας να θέσει σε λειτουργία τους ήδη κατασκευασμένους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων...”, ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής τονίζει: “Η συμπεριφορά της Περιφέρειας Ηπείρου σε βάρος μας, οδήγησε σε Διαιτητική Δίκη, επί της οποίας εκδόθηκε η με αρ. 10/2022 Διαιτητική Απόφαση, η οποία έκανε εν μέρει δεκτή την Αίτηση Διαιτησίας, έκρινε παράνομη την ποινική ρήτρα και υποχρέωσε την Περιφέρεια να καταβάλει στην εταιρεία μας συνολικά 3.111.291,40€, πλέον τόκων από 23-7-2019. Η Διαιτητική Απόφαση επεδόθη στην Περιφέρεια Ηπείρου την 18-3-2022”.

Η εταιρεία κάνει λόγο για χρηματικά ποσά... “που δήθεν έχουν ήδη καταβληθεί στην εταιρεία μας από την Περιφέρεια, όπερ ρητά αρνούμαστε ως εξόχως συκοφαντικό, ψευδές και κατασκευασμένο” και επισημαίνει ότι: “Το τελευταίο διάστημα, η Περιφέρεια Ηπείρου, παρακρατά και δεν μας αποδίδει έτερα (νέα) οφειλόμενα ποσά, ωθώντας μας ξανά σε έγερση νέας διαφωνίας για την επίλυση των αυτονόητων”.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα τοποθέτηση της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς οι καταγγελίες είναι πλέον πολύ σοβαρές.

Η επιστολή της εταιρείας αναλυτικά αναφέρει:

aei1

aei2

aei3

sei4