Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 12:03

Αυτοδιοικητικές “διεργασίες” με φόντο το Δήμο Πρέβεζας και με “άρωμα” ΦΟΔΣΑ...

Φαίνεται πως... κάτι κινείται στο χώρο της Αριστεράς-Κεντροαριστεράς το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δήμο της Πρέβεζας, εν' όψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα “σημάδια” αρχίζουν και φαίνονται και εντός του δημοτικού συμβουλίου και έχουν να κάνουν με την πολιτική αδυναμία και τη φθορά που εμφανίζει η δημοτική αρχή σε μία σειρά ζητημάτων.

Για παράδειγμα η κοινή ερώτηση από τρεις δημοτικούς συμβούλους τριών διαφορετικών παρατάξεων -Τάσος Αμάραντος (Ανάπτυξη Τώρα), Θανάσης Ανωγιάτης (Στροφή στο Μέλλον) και Κοσμάς Κορωναίος (Δημοτική Συνεργασία)- για το θέμα του Μουσικού Σχολείου θα μπορούσε να είναι απλή πολιτική σύμπτωση, αν δεν υπήρχε εκ νέου κοινή Ερώτηση από 5 συμβούλους των συγκεκριμένων παρατάξεων -Αμάραντος, Ανωγιάτης, Κωστούλας, Κορωναίος, Στύλος- για το θέμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Φαίνεται δηλαδή πως υπάρχει σε “εμβρυακό επίπεδο” μία minimum συνεννόηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου ανάμεσα στον μεγάλο “πυρήνα” της αντιπολίτευσης.

Σε συνέχεια των παραπάνω ήρθε η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργου Νίτσα στην προσυνεδριακή διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πρέβεζα με καλεσμένους την Μερόπη Τζούφη και τον Κώστα Γαβρόγλου.

Μπορεί επίσης να είναι κι αυτό ένα τυχαίο γεγονός, μιας και ο κ. Νίτσας παρέστη ως αυτοδιοικητική “φωνή”, πλην φυσικά των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είναι και δημοτικοί σύμβουλοι. Και ως γνωστόν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, όσο και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, δεν έχουν ιδιαίτερη “ζέση” να μεταφέρουν τα αιτήματα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν πρόκειται για τον πρώην Υπουργό Παιδείας.

Πολλά... τυχαία γεγονότα όμως στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση δύσκολα περνούν απαρατήρητα. Απομένει ωστόσο να δούμε αν θα υπάρξει “διαμόρφωση” σε αυτές τις “διεργασίες” ή όχι.

Αυτοδιοικητικές “διεργασίες” όμως και μάλιστα με “άρωμα” ΦΟΔΣΑ (του φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηπείρου) είχαμε στην Πρέβεζα και στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο της εφημερίδας “Δημοκρατική Φωνή”, καθώς η παρουσία των Καλαντζή-Μπέγκα, της διοίκησης του Φορέα και αρκετών αυτοδιοικητικών της Ηπείρου έφεραν στα διάφορα “πολιτικά πηγαδάκια” την απορία για ποιο λόγο στρατηγικά ο Δήμος Πρέβεζας έχει πάρει το μέρος Καχριμάνη στον “πόλεμο των σκουπιδιών”.

Και αυτό αλήθεια είναι πως ακόμη είναι υπό συζήτηση...