Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 14:36

Υπερπληθώρα πυροσβεστών στο Ν. Πρέβεζας, σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας

Το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας απάντησε με έγγραφό του σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση του κόμματος ΜέΡΑ 25 με θέμα: “Υποστελεχωμένη και με σοβαρά προβλήματα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας”.

Η απάντηση του Υπουργείου “ξενίζει”, καθώς ενώ άλλα ζητήματα είχαν αναδειχθεί στην σύσκεψη που οργάνωσε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, το Υπουργείο θεωρεί ότι υπάρχει πληθώρα πυροσβεστών στο Ν. Πρέβεζας.

 

Το έγγραφο αναφέρει:

“Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης/ αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών Υπηρεσιών, η προστασία του προσωπικού, καθώς και η επίλυση των όποιων ανακυπτόντων προβλημάτων αυτού αποτελούν μείζονες προτεραιότητες, τόσο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην κατεύθυνση αυτή, τίθεται υπόψη σας ότι, δυνάμει του άρθρου 151 του ν. 4662/ 2020 (Φ.Ε.Κ. Α’ - 27), ρυθμίζεται η κατανομή της υπηρετούσας δύναμης στο Πυροσβεστικό Σώμα, με κριτήριο τις ιδιαίτερες επιχειρησιακές του ανάγκες.

Τούτου δοθέντος, δυνάμει της υπ’ αριθ. 79240 Φ.102.2/ 31.12.2021 Διαταγής, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος προέβη στην κατανομή συνολικής υπηρετούσας δύναμης του πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος στις λειτουργούσες Υπηρεσίες αυτού για το έτος 2022 -μεταξύ άλλων- και για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, στην οποία -βάσει δυναμολογίου- υπηρετούν ογδόντα τρεις (83) πυροσβεστικοί υπάλληλοι (μέχρι το βαθμό του Πυρονόμου), ήτοι τρεις (3) επιπλέον της υπόψη κατανομής”.