Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 19:14

Δοκιμαστική έρευνα για φυσικό αέριο ξεκινά άμεσα στην Ήπειρο – Επαφή Καχριμάνη με Μητσοτάκη και με στελέχη εταιρείας

Τις εξελίξεις γύρω από τις άμεσες έρευνες που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για τυχόν κοιτάσματα φυσικού αερίου στη χώρα, έθεσε ως Ερώτηση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, ο επικεφαλής της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” Σπύρος Ριζόπουλος.

Στην απάντησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για άμεση έναρξη ερευνητικής διαδικασίας στο Δήμο Ζίτσας, καθώς και συνάντηση με τα στελέχη της εταιρείας Energean.

Ο κ. Ριζόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έχει συναντηθεί ο κ. Περιφερειάρχης με την Energean. Σε ποιο πλαίσιο, γιατί επανέρχονται και τι έχουν πει; Πρόκειται για μία αλλαγή σύμβασης, η οποία είναι τριτικοσμική. Θα ισχύσει η παλιά σύμβαση;”.

Ο κ. Καχριμάνης από την πλευρά του τόνισε:

“Την προηγούμενη εβδομάδα δέχθηκα ένα τηλέφωνο από τον κ. Πρωθυπουργό.

Μου είπε ότι στην περιοχή των Ιωαννίνων, υπάρχει ενδιαφέρον για μία γεώτρηση για να δούμε αν υπάρχει φυσικό αέριο.

Αυτό θα γίνει στο Δήμο Ζίτσας και ενημερώθηκε σχετικά και ο Δήμαρχος.

Σήμερα το πρωί ήταν στο γραφείο μου τα στελέχη της εταιρείας και με ενημέρωσαν ότι θα κάνουν Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ξανά. Όλα αυτά θα έρθουν στην Περιφέρεια.

Εγώ είμαι υπέρ αυτής της διερευνητικής γεώτρησης, με βάση τις ενδείξεις που υπάρχουν.

Η περιοχή είναι στο Δήμο Ζίτσας, από την περιοχή Λιγοψά και κάτω... Θα μας υποδείξουν το ακριβές σημείο. Κάπου στα Κουρεντοχώρια”.