Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 19:37

Και άλλα χρήματα ζητά σε διαιτησία η “Αειφορική Ηπείρου” από την Περιφέρεια για τα απορρίμματα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για ακόμη μία φορά στην Περιφέρεια Ηπείρου αναφορικά με το θέμα των απορριμμάτων.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων ΜΕΑ στην Ήπειρο, προσφεύγει και πάλι στη διαιτησία ζητώντας από την Περιφέρεια επιπλέον χρήματα (σύμφωνα με πληροφορίες είναι περίπου 200.000 ευρώ) από τα περίπου 3,5 εκατομ. ευρώ που ήδη έχει κερδίσει από την προηγούμενη διαδικασία. Χρήματα που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες της Ηπείρου.

Την ίδια στιγμή η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε δαπάνη για τη νομική εκπροσώπηση της Περιφέρειας (ξεπερνά τα 10.000 ευρώ) σε ζητήματα διαιτησίας.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Πρέντζας ανέφερε στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου: “Λάβαμε στα e-mail μας μία καινούρια απαίτηση της ΤΕΡΝΑ-Αειφορική, για νέα ποσά. Αυτή η ιστορία με τη διαιτησία έχει οδηγήσει σε μία απαράδεκτη απαίτηση πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Τι αφορά η νεά διεκδίκηση και ποια είναι η στρατηγική της Περιφέρειας για να το αποτρέψει;”.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης είπε από την πλευρά του:

“Εγώ με την “Αειφορική Ηπείρου” ασχολήθηκα σοβαρά μετά την αποχώρηση της κας Τατιάνας Καλογιάννη. Έχουμε τεράστια θέματα συνεργασίας. Με τον τρόπο που δρουν, έχουν και αυτοί πρόβλημα και εμείς. Έχω ζητήσει εδώ και καιρό την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου και ενός στελέχους. Δεν χάθηκαν τα ντόπια στελέχη. Όλα σιγά-σιγά βγαίνουν στον Τύπο. Χρεώνουν παραπάνω.

Τα 5 εκατομ. που ζητούσαν ποτέ δεν τα αναγνωρίζουμε. Ήταν η περίοδος που γινόταν το εργοστάσιο και δε λειτουργούσε. Είναι τεράστια τα θέματα μαζί τους.

Γενικά είμαστε απέναντι.

Στο ΦΟΔΣΑ έχω πει να έρθει να συνεννοηθούμε. 4-5 είναι οι Δήμοι που δεν έχουν συμφωνήσει να έρθουν να μιλήσουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή. Δεν μπορούν κάποιοι να μην εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Η ομαλότητα βοηθάει την ίδια την εταιρεία και εμάς”.