Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 14:25

Στην Πρέβεζα έρχεται η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα εν μέσω “αναβρασμού” για το νέο ΕΣΥ και το χαρακτήρα του Νοσοκομείου της πόλης

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα επισκεφθεί την Πρέβεζα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

Η παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού στην Πρέβεζα, πραγματοποιείται εν μέσω “αναβρασμού” στο προσωπικό του ΕΣΥ, καθώς επίκειται σύντομα μία κομβική αναδιάρθρωση για ένα νέο “ΕΣΥ”, που ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ειδικά για το νοσοκομείο της Πρέβεζας παραμένει ακόμη “θολό”, αν με τις αλλαγές που θα γίνουν θα υποβαθμιστεί αναφορικά με το ρόλο του ως Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο, κάτι που θα επιφέρει μετακίνηση προσωπικού σε άλλες μονάδες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Έθνος” σε δημοσίευμά της, η Κυβέρνηση με τον νέο υγειονομικό χάρτη θα προσπαθήσει να ενεργοποιήσει τον ανασχεδιασμό των νοσοκομείων. Σε αυτήν τη φάση λόγω και της πανδημίας δεν τίθεται θέμα λουκέτων σε νοσοκομεία, αλλά υπάρχει σχεδιασμός για συγχωνεύσεις και κυρίως για αλλαγές χρήσης ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν πολλά νοσοκομεία σε κοντινές αποστάσεις.

Τα νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση αναμένεται να συγχωνευθούν. Το προσωπικό θα μεταφερθεί στο ένα κεντρικό νοσοκομείο που θα αναλάβει να παρέχει και όλες τις υπηρεσίες, τις ειδικότητες και τις κλινικές.

Εκείνο που δεν θα παραμείνει με την ιδιότητα του γενικού νοσοκομείου, μπορεί να μετατραπεί από Κέντρο Αποκατάστασης μέχρι κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων ή κέντρο για χρόνια νοσήματα.