Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 09:39

Λήγει η θητεία Μιχελάκη στην Αποκεντρωμένη – Προσπαθούν να τον εμφανίσουν ως “κομμένο”...

Ένα πρόσωπο που πολλές φορές έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, για διάφορους και σύνθετους λόγους, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μιχελάκης, βρίσκεται πλέον στη λήξη της θητείας του.

Την ίδια στιγμή ορισμένοι “κύκλοι” της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται ως οι λόγοι που “κόπηκε”, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές.

Ο κ. Μιχελάκης διορίστηκε στη θέση του Συντονιστή με ΦΕΚ στις 26 Μαΐου 2017 (δείτε ΕΔΩ) και με πενταετή θητεία, κάτι που σημαίνει πως η θητεία του λήγει. Αν και τυπικά έχει ένα δικαίωμα παράτασης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αντικατασταθεί και πιθανότατα θα συνταξιοδοτηθεί. Επιχειρείται όμως όπως προαναφέρθηκε να εμφανιστεί ως “κομμένος”, με αφορμή την πρόσφατη πειθαρχική δίωξη (δείτε ΕΔΩ), στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και στα μέλη της οικονομικής επιτροπής.

Αυτή ωστόσο είναι μόνο μία από τις περιπτώσεις που ο κ. Μιχελάκης βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το 2021 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ με Ερώτησή τους στη Βουλή του καταλόγιζαν προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένης εταιρείας ΑΠΕ (δείτε ΕΔΩ), ενώ πρόσφατα η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Δυτικής Μακεδονίας τον κατήγγειλε για ευνοιοκρατία, με αφορμή καταγγελία που αφορά ευνοϊκή υπηρεσιακή μετακίνηση, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, του αδερφού του.

Σε κάθε περίπτωση η θητεία Μιχελάκη θα ολοκληρωθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει διάθεση μέχρι και για κατάργηση του θεσμού.