Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 15:02

Κλήσεις για προανάκριση καταφθάνουν στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων για τη σχέση Δήμου Πρέβεζας-ΔΕΠΑΝ

Εξελίξεις καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα, σχετικά με την υπόθεση που αφορούσε τις καταγγελίες του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Ν. Πρέβεζας Νίκου Τζίμα, για τη σχέση του Δήμου Πρέβεζας με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη, η οποία και είχε πάρει τη νομική οδό, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν κλήσεις σε προανάκριση από την Ειρηνοδίκη Πρέβεζας, που έχει αναλάβει τη δικογραφία, για να εξεταστούν για τη συνεργασία του Δήμου με την ΑΜΚΕ ΔΕΠΑΝ. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ έχουν ήδη εξετασθεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος, ο πρών Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ν. Πρέβεζας και εκπρόσωπος της ΔΕΠΑΝ.

Η υπόθεση πέρα από το νομικό της σκέλος, σαφώς και έχει και πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, που είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝ έχει επενδύσει σειρά έργων του Δήμου στη συγκεκριμένη εταιρεία (χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία εντάξεων στο “Τρίτσης” μέχρι στιγμής...).