Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 12:22

Στο... άρμα της ΔΕΠΑΝ και η ΔΕΥΑΠ – Ομολογία κακής στρατηγικής από τη δημοτική αρχή για τον βιολογικό του Αρχαγγέλου

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πρέβεζας αποφάσισε κατά πλειοψηφία στις 26 Μαΐου (δείτε ΕΔΩ το πρακτικό της συνεδρίασης) να αναθέσει στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη) μέσω υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, την υποβολή πρότασης για ένταξη του έργου του βιολογικού καθαρισμού του Αρχαγγέλλου σε πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στην απόφαση διατύπωσαν σοβαρές ενστάσεις, όπως φαίνεται και στο πρακτικό της συνεδρίασης, τα μέλη του Δ.Σ. Τάκης Παππάς και Θανάσης Ανωγιάτης (δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον), ενώ παράλληλα η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί πολιτικά ερωτήματα και αποτελεί ομολογία κακής στρατηγικής από τη δημοτική αρχή.

Ενώ λοιπόν το έργο με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” -υπηρεσία μάλιστα που είχε ανατεθεί στη ΔΕΠΑΝ από το Δήμο Πρέβεζας- προφανώς η δημοτική αρχή έκρινε πως δύσκολα θα “υπάρξει φως” και κινείται προς άλλη πρόσκληση. Εκτός κι αν υπάρχει η λογική “το καταθέτουμε παντού και όπου μας... καθίσει”. Αυτό όμως δεν αποτελεί στρατηγική ενός σοβαρού Δήμου...

Προκύπτει επίσης και ένα πολιτικό ερώτημα ως προς το τυπικό μέρος της ανάθεσης. Στη ΔΕΠΑΝ είναι μέλη ο Δήμος Πρέβεζας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας. Η ΔΕΥΑΠ δεν είναι, εκτός αν υπάρχει κάποια απόφαση που τη γνωρίζουν λίγοι. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας πάντως δεν υπάρχει το όνομα της ΔΕΥΑΠ στα μέλη.

Αυτό δημιουργεί “κόλλημα” στην προγραμματική που αποφασίστηκε ή όχι;

Ο Πρόεδρος επίσης της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας, πήρε την άδεια του επικεφαλής της παράταξής του Βαγγέλη Ροπόκη για να προχωρήσει, από τη στιγμή που η συνεργασία με τη ΔΕΠΑΝ έχει προκαλέσει “πολιτικούς τριγμούς” στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας και όχι μόνο;

Όπως αναφέραμε στο ρεπορτάζ μας οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ), καλούνται να δώσουν καταθέσεις για τη συνεργασία του Δήμου με τη ΔΕΠΑΝ.