Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 10:17

ΛΑ.ΣΥ. Περιφέρειας Ηπείρου: "Ρεσιτάλ ασυδοσίας και κατασπατάλησης κρατικού χρήματος από την Περιφέρεια Ηπείρου"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση της Περιφέρειας Ηπείρου:

"ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ «ΛΙΑΖΕΤΑΙ» ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ!

Ρεσιταλ ασυδοσίας και κατασπατάλησης κρατικού χρήματος από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία με σημερινή εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει την απευθείας ανάθεση υπηρεσίας τεχνικού συμβούλου για τη μελέτη τοποθέτησης του κλειστού της ξιφασκίας στην περιοχής της πρώην ΔΕΛΙ.

Ενώ έχουν αποφασίσει ήδη που θα τοποθετήσουν το κλειστό της ξιφασκίας κάνουν μελέτη για να βρουν δήθεν που θα το τοποθετήσουν!

Φυσικά δεν κάνουν οι υπηρεσίες τη μελέτη, ούτε καν κάνουν διαγωνισμό για να αναθέσουν τη μελέτη αλλά «προσλαμβάνουν» τεχνικό σύμβουλο για να κάνει τη μελέτη

Και η πρόσληψη γίνεται με διαδικασία «χωρίς προηγούμενη δημοσιοποίηση»

Ο τίτλος για ακόμα μια φορά είναι παραπλανητικός. Διαβάζοντας την αιτιολόγηση αποκαλύπτεται ότι στην πράξη με τον όρο «πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την τοποθέτηση» προσλαμβάνουν το μελετητικό γραφείο που θα εκδώσει τις αδειοδοτήσεις ώστε να ενταχθεί το Κλειστό σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Αντί να γίνουν πρώτα οι μελέτες για να αποφασιστεί αν μας συμφέρει οικονομικά η αποσυναρμολόγηση , η μεταφορά και η επανασυναρμολόγηση, αντί να γίνουν οι μελέτες για να αποφασιστεί η χρήση του κτιρίου και φυσικά η χωροθέτησή του, η Περιφέρεια Ηπείρου δαπανά πρώτα -άγνωστο πόσα- εκατομμύρια για την αποσυναρμολόγηση και τη μεταφορά ενός σιδερένιου σκελετού που «λιάζεται» στον Κατσικά και σκεβρώνει, και μετά αναθέτει τις μελέτες.

Αποδεικνύεται ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα οποιοδήποτε έγγραφο ή μελέτη για το Κλειστό της Ξιφασκίας, που έχει ζητήσει εδώ και μέρες η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο χορός εκατομμυρίων γύρω από το Κλειστό της ξιφασκίας να βάλει σε σκέψεις κάθε τίμιο εργαζόμενο που αναζητά λύσεις επιβίωσης μέσα στην ακρίβεια για τον ίδιο και την οικογένειά του. Να βάλει σε σκέψεις όλους εκείνους που ασχολούνται με το μαζικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δεν έχουν κανένα χώρο άθλησης το χειμώνα σε μια πόλη 100.000 κατοίκων όπως η πόλη των Ιωαννίνων. Να βάλει σε σκέψεις όλους εκείνους που εμπιστεύονται το αστικό κράτος και τους θεσμούς του (Περιφέρεια, Δήμους κλπ) ότι δρουν για το καλό του τόπου την ώρα που κάθε πρωτοβουλία που πανηγυρίζουν είναι για το καλό μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων".