Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 11:10

Νίτσας: “Θα μας δώσετε δημόσια εξηγήσεις για τη ΔΕΠΑΝ; - Έθεσε θέμα συνέχισης της συνεργασίας...

Εξηγήσεις για το γεγονός ότι κλήθηκε από την ανακρίτρια για να καταθέσει για την υπόθεση της συνεργασίας του Δήμου Πρέβεζας με τη ΔΕΠΑΝ, ζήτησε από τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Γεωργάκο, ο επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας τη Δευτέρα.

Ο κ. Νίτσας ανέφερε πως προτίθεται να θέσει και θέμα τερματισμού της συνεργασίας με τη ΔΕΠΑΝ σε επόμενη συνεδρίαση. Ειδικότερα είπε: “Ως επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” κλήθηκα από την ανακρίτρια για να εξεταστώ για τη συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας με τη ΔΕΠΑΝ, η οποία βλέπουμε επεκτείνεται και σε έργα της ΔΕΥΑΠ. Τι θα γίνει επιτέλους κε Δήμαρχε με αυτή την υπόθεση; Θα μας δώσετε εδώ δημόσια εξηγήσεις για το τι κάνετε και τι λέτε εκεί πέρα; Ως πότε θα συνδιαλέγεστε πίσω από κλειστές πόρτες. Το περίεργο είναι ότι ενημερωθήκαμε ότι τη διαδικασία κίνησε ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας, χωρίς όμως εμείς ως οικονομική επιτροπή ή δημοτικό συμβούλιο να του έχουμε δώσει κάποια εντολή. Δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μας. Έχετε δώσει εσείς κε Δήμαρχε εντολή στη νομική υπηρεσία;

Θα θέλαμε τη νομική κάλυψη του Δήμου για τη σύνταξη ενός υπομνήματος για την ανακρίτρια. Θεωρώ ότι αυτά τα θέματα δεν πρέπει να περνάνε έτσι. Υπάρχει μία ανοικτή διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Φαίνεται πως υπάρχει θέμα.

Αν δε δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις εμείς σε επόμενη συνεδρίαση θα φέρουμε ως θέμα γιατί όχι και να τερματιστεί η συνεργασία με τη ΔΕΠΑΝ. Και όποιος θέλει ας το ψηφίσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το “θολό τοπίο” γύρω από τη συνεργασία...”.

IMG 1192

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πρέβεζας απάντησε: “Είμαστε 130 φορείς στο Δίκτυο. Αυτό που κάνουμε είναι να βοηθάμε Δήμους, οι οποίοι δεν έχουν πλήρως στελεχωμένη την τεχνική υπηρεσία ή δημιουργείται τεχνική υπηρεσία. Στην οικονομική επιτροπή -και υπάρχει το βίντεο- είχαμε καλέσει το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝ, όταν τότε κάποιοι έγραφαν σε κάποια site και βάσει αυτών των τοποθετήσεων δημοτών και χωρίς να κάνουμε εμείς κάποια ενέργεια, ο δικηγόρος του Δήμου έκανε μία αναφορά στην Εισαγγελία για τα dealer χρημάτων και όσα γράφονταν τότε... Θεωρώ ότι οι εξηγήσεις δόθηκαν στην οικονομική επιτροπή. Το μόνο που κάναμε ως σύμβαση με το δίκτυο ως χρήματα ήταν μόνο η σύμβαση για τα προσωπικά δεδομένα. Όλα τα άλλα στις προγραμματικές συμβάσεις ως υποστήριξη του φακέλου και τη μελέτη της ΔΕΥΑΠ, γίνεται μία συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία.

Και βέβαια για το υπόμνημα μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας.

Μπορεί να ανατρέξει ο καθένας στη συνεδρίαση εκείνη της οικονομικής επιτροπής και να φύγουν οι... ρετσινιές που κατά καιρούς αναφέρονται. Η βοήθεια δίνεται από τη ΔΕΠΑΝ, που στελεχώνεται και από τους μηχανικούς της ΜΟΔ. Δεν υπάρχει οικονομικό όφελος και συναλλαγή. Αυτό που πληρώνουμε είναι μία συνδρομή. Η τεχνική υπηρεσία, μέσα από το Δίκτυο όλων των Δήμων υπάρχουν παρεμφερείς μελέτες, και τις παίρνει δωρεάν”.

IMG 1241

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή” Βαγγέλης Ροπόκης, που τόνισε:Έχει κάνει και Ερώτηση το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή όμως. Πως έφτασε εκεί το πράγμα; Έχει επέμβει το Ελεγκτικό Συνέδριο...”, με τον κ. Γεωργάκο να διευκρινίζει: “Εγώ δεν είμαι αρμόδιος κε Ροπόκη να σας ενημερώσω τι έχει γίνει για το συγκεκριμένο. Για τα δικά μας όμως μπορείτε να τα αναζητήσετε”.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ανέφερε επίσης ότι οι προγραμματικές που έχουν γίνει δεν έχουν κάποιο κόστος, ενώ σε ερώτηση του συμβούλου της “Στροφής στο Μέλλον” Θανάση Ανωγιάτη για το αν μπορεί να κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης σε άλλο πρόγραμμα πλην του “Αντώνης Τρίτσης” και για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, ο κ. Γεωργάκος απάντησε ότι γίνεται, απλά εκεί δεν υπάρχει μελέτη.

Σε κάθε περίπτωση είναι μαθηματικά βέβαιο πως πολιτικά θα απασχολήσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο η συνεργασία αυτή και το αν φέρει και αποτελέσματα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ενταχθεί κάπου ούτε το νέο Μουσικό Σχολείο, ούτε ο βιολογικός του Αρχαγγέλου, ούτε οι μελέτες του Κάστρου Παντοκράτορα.