Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 11:52

Κωστόγιαννης για τους 15 πύργους της ναυαγοσωστικής κάλυψης: “Πληρώσαμε δύο φορές για το ίδιο πράγμα;”

Ερώτημα σχετικά με τους 15 πύργους της ναυαγοσωστικής κάλυψης που πληρώνει ως δαπάνη κάθε χρόνο ο Δήμος Πρέβεζας έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας προς τον Δήμαρχο, ο σύμβουλος της παράταξης “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” Ταξιάρχης Κωστόγιαννης.

Ο κ. Κωστόγιαννης ανέφερε:

“Θα ήθελα να κάνω λάθος, γιατί αν δεν κάνω λάθος θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος από το Δήμο. Αναφέρομαι στη ναυαγοσωστική κάλυψη, το οποίο έργο έτσι κι αλλιώς το θεωρώ υπερκοστολογημένο.

Tο 2021 πλήρωσε ο Δήμος 36.750 ευρώ για να φτιαχτούν 15 πύργοι. Υπήρχε η υποχρέωση της εταιρείας να τους αποσυναρμολογήσει. Οι πύργοι αυτοί ξεχειμώνιασαν στις παραλίες. Έχουμε πληρώσει ήδη 36.750 ευρώ και με τη νέα σύμβαση η εταιρεία θα φτιάξει 15 πύργους καινούργιους και θα πληρώσουμε γι' αυτό 38.700 ευρώ. Πλέον υπάρχει η πρόβλεψη ότι οι πύργοι από την επόμενη φορά θα ανήκουν στο Δήμο.

Έχω δίκιο ή άδικο; Πληρώσαμε δύο φορές για το ίδιο πράγμα;”.

IMG 1161

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος απάντησε: “Πρέπει να ενημερώνεστε από την οικονομική επιτροπή για το πως συντάσσεται η ναυαγοσωστική κάλυψη. Δε σημαίνει ότι κάθε ποσό που βάζουμε αποδεικνύεται και πληρώνεται ο ανάδοχος. Όταν π.χ. βάζουμε 150.000 ευρώ για το προσωπικό, θα πρέπει να το αποδείξει και μετά να παίρνει τα χρήματα. Όσον αφορά για τους πύργους, έχουμε βάλει φέτος για πρώτη φορά ότι επισκευές κι αν γίνουν δε σημαίνει ότι θα τα πάρει όλα ο ανάδοχος. Βάλαμε ένα ποσό. Πρέπει να αποδεικνύει η εταιρεία τι κάνει”.

Κωστόγιαννης: “Τα πληρώσαμε τα χρήματα;”

Γεωργάκος: “Να μου πείτε να είμαι ενημερωμένος. Αφήνετε υπονοούμενα. Να έρθω εδώ με τον προϊστάμενο και να έχω μία τεκμηριωμένη έκθεση”.

Κωστόγιαννης: “Δεν με κάλυψε η απάντησή σας. Πείτε δεν ξέρω...”.

Γεωργάκος: “Είμαστε από τους λίγους Δήμους που δεν έχουν πληρώσει πρόστιμο. Η ζωή δεν κοστολογείται κε Κωστόγιαννη”.

Κωστόγιαννης: “Ήταν υποχρέωση του Δήμου να διατηρήσει τους πύργους. Έγινε κάτι; Όχι...”.