Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 12:42

Δεν εγκρίθηκε η συγκρότηση και λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας στο Δήμο Πρέβεζας

Ακόμη μία αποτυχία της δημοτικής αρχής να καταφέρει να συνθέσει απόψεις και να μην απομονωθεί πολιτικά, καταγράφηκε στη συζήτηση του θέματος “Έγκριση συγκρότησης και λειτουργίας Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας”, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Με τις αρνητικές ψήφους των παρατάξεων Ανάπτυξη Τώρα, Στροφή στο Μέλλον, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας (η Δημοτική Ανατροπή ψήφισε “ναι” στη συγκρότηση, αλλά “όχι” στην εισήγηση και η Δημοτική Συνεργασία ψήφισε ΠΑΡΩΝ -απείχε ο σύμβουλος Κοσμάς Κορωναίος), αποφασίστηκε να μην υπάρξει συγκρότησή του.

Υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις από τους συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τόσο για το τι θα κάνει, όσο και σε ποιο σημείο θα παρεμβαίνει το συγκεκριμένο συμβούλιο, αναφορικά με τους νέους, καθώς διαπιστώθηκε από τους συμβούλους μία γενικότερη "αντιδραστική" και "κατασταλτική" αντιμετώπιση αναφορικά με το πνεύμα του συγκεκριμένου τοπικού συμβουλίου. Ειδικά το σημείο όπου ο νόμος αναφέρει ότι το συμβούλιο θα φροντίζει για την “αποριζοσπαστικοποίηση” των νέων, ήταν επόμενο να φέρει αντιδράσεις και να οδηγήσει στην αρνητική στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας θεωρητικά μπορούν να συμβάλουν εποικοδομητικά στην ενημέρωση, ψυχολογική υποστήριξη και συνεργασία με την κοινωνία, ώστε να αναπτυχθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.