Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 11:24

Φωτογραφική τροπολογία κατά Καχριμάνη στη Βουλή από την Κυβέρνηση για τα απορρίμματα – Αλλάζει άρδην το “πολιτικό παιχνίδι”

Πολιτικό σεισμό” στο αυτοδιοικητικό τοπίο στην Ήπειρο προκαλεί τροπολογία-προσθήκη που εισηγήθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο νομοσχέδιο “Ενσωμάτωση της παρ. 5 του άρθρου 1 της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/952 του Συμβουλίου...... αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών”, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Η τροπολογία (τη δημοσιεύουμε παρακάτω αναλυτικά) αποτελεί μεγάλη “πολιτική ήττα” για τη στρατηγική του Αλέξανδρου Καχριμάνη αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, φανερώνει το πλήρες “άδειασμά” του Περιφερειάρχη Ηπείρου από την Κυβέρνηση και έχει πλέον πολιτικές προεκτάσεις σε όλα τα επίπεδα στην αυτοδιοίκηση, καθώς “λύνει τα χέρια” του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου (Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου).

Αποτελεί επιπλέον δικαίωση της στρατηγικής της ηγετικής ομάδας του Συνδέσμου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο (Καλαντζή-Μπέγκα) και της ομάδας των Δημάρχων (μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης), οι οποίοι “στύλωσαν τα πόδια” απέναντι στη στρατηγική της Περιφέρειας και έσωσαν το κύρος του πρώτου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στον αντίποδα όσοι “πριόνισαν” με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την προσπάθεια του ΑΣΔΣΑ να βαδίσει με σταθερά βήματα και το “μπλοκ” των Γιαννιωτών Δημάρχων που ήθελαν ουσιαστικά τη διάλυση του Φορέα, δεν έχουν πλέον δικαιολογίες στο να μη στηρίζουν την προσπάθεια του Φορέα.

Απομένει να δούμε αφ' ενός τις επόμενες κινήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και αφ' ετέρου το κατά πόσο θα “συμμορφωθεί” μπροστά στις νέες αυτές εξελίξεις.

Λογικά πάντως η διαμάχη ΑΣΔΣΑ-Περιφέρειας θα πρέπει να καταλαγιάσει.

 

Η επίμαχη τροπολογία αναφέρει:

arthro9