Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 12:28

Στην “αγκαλιά” της ΔΕΠΑΝ και οι μελέτες για το λιμάνι Πρέβεζας

Συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και το “Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας και ΔΕΠΑΝ για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”.

Πρόθεση του Προέδρου του ΔΛΤ Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου είναι να παραχωρήσει την αρμοδιότητα στην ΑΜΚΕ “Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη” για την πράξη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του λιμένα Πρέβεζας αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας» που χρηματοδοτήθηκε με 344.251,10 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Μέχρι στιγμής κι ενώ η ΔΕΠΑΝ είχε πάρει δική της απόφαση ήδη από τις 15 Μαΐου 2021 για να αναλάβει τα έργα, η προγραμματική σύμβαση είχε “παγώσει”. Φαίνεται πως ο κ. Γεωργάκος αποφάσισε να την ενεργοποιήσει.

Θυμίζουμε ότι η πράξη περιελάμβανε τα κάτωθι υποέργα:

 

Υποέργο 1: «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Λιμένα Πρέβεζας» με προϋπολογισμό είκοσι τρις χιλιάδες τετρακόσια σαράντα επτά ευρώ και εβδομήντα δύο λεπτά (23.447,72€) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Υποέργο 2: «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Εμπορικού Λιμένα Πρέβεζας» με προϋπολογισμό τριάντα πέντε χιλιάδες εκατό εβδομήντα ένα ευρώ και πενήντα επτά λεπτά (35.171,57€) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Υποέργο 3: «Μελέτη προμήθειας Vacuvator» με προϋπολογισμό δεκαπέντε χιλιάδες εξακόσια τριάντα ένα ευρώ και ογδόντα ένα λεπτά (15.631,81€) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Υποέργο 4: «Μελέτη για την Κατασκευή ανατολικής προβλήτας λιμένα Πρέβεζας» με προϋπολογισμό διακόσιες εβδομήντα χιλιάδες ευρώ (270.000,00€) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.