Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 11:14

Θ. Δράκος: “Υπάρχει ένας τοπογράφος στο Δήμο να συνεννοηθούμε; Image Maker όμως υπάρχει...”

Στα πολύ σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν σε πολλές τοπικές κοινότητες του Δήμου Πρέβεζας με την εφαρμογή του Κτηματολογίου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της κοινότητας Καμαρίνας Θοδωρής Δράκος, σε παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Προχώρησε επίσης σε καταγγελία αναφορικά με την έκταση ιδιώτη στο χωριό του, καταλογίζοντας λάθη από την πλευρά του Δήμου.

Ο κ. Δράκος είπε μεταξύ άλλων:

Μας ανέλυσε η νομική υπηρεσία του Δήμου σε προηγούμενη συνεδρίαση τις ενέργειές της και αναφορικά με τις ενέργειες που έκανε στην περίπτωση του ιδιώτη στην Καμαρίνα για την κατοχύρωση δικαιώματος επί του ΚΑΕΚ έκανε λάθος. Και το λάθος είναι επιεικής έκφραση. Έχω την απάντηση από τη μηχανικό της εταιρείας, η οποία εξετάζει τα θέματα του Κτηματολογίου, αλλά και από το χαρτί των ενεργειών που έκανε ο Δήμος, τεκμαίρεται το λάθος. Στο συγκεκριμένο ΚΑΕΚ, το οποίο δημιουργήθηκε με έγγραφο του 2019 που είχε πάρει ο ιδιώτης από το Δήμο, ο Δήμος για να το διεκδικήσει κατέθεσε έγγραφα του 1966 και του 1957. Η κοινή λογική λέει ότι ουδέποτε το Κτηματολόγιο θα έκανε δεκτά αυτά τα έγγραφα. Αντ' αυτού έγραψε δυο λόγια στις παρατηρήσεις για την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η απάντηση της Αποκεντρωμένης (για τον ιδιώτη) λέει: “... Παρακαλώ όπως καταθέσετε αίτηση διορθώσεως χρησιμοποιώντας την ακυρωτική απόφαση της Περιφέρειας ως τίτλο και όχι ως απλό πληροφοριακό έγγραφο.

Στην πρώτη σελίδα η νομική υπηρεσία όταν κάνει την ένσταση να επισυνάψει την ακυρωτική απόφαση. Και χρειάζεται και ένα παράβολο. Κάποια στιγμή αυτός που κάνει τα λάθη θα πρέπει και να τα πληρώνει.

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα σοβαρό. Υπάρχει ένας τοπογράφος στο Δήμο να συνεννοηθούμε; Image Maker όμως υπάρχει...

Το ΚΑΕΚ των δρόμων του οικισμού στην Καμαρίνα είναι εντελώς λάθος. Έγινε απαλλοτρίωση και υπάρχει η λίστα και των ανθρώπων. Θα πρέπει να συνεννοηθεί ο Δήμος και η Περιφέρεια για να γίνει σωστά. Να ξέρει ο κάθε ένας που είναι το οικόπεδό του και να ξέρει και πού είναι ο δρόμος”.