Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 11:47

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ απηύθυνε από την Πρέβεζα ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Κατσώτης (pics)

Πολιτική εκδήλωση οργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα, η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτή του κόμματος.

IMG 9632

Ο κ. Κατσώτης -ο οποίος κατάγεται από τη δημοτική ενότητα Λούρου του Δήμου Πρέβεζας- απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, το οποίο αποτελεί ασπίδα για το τώρα και ελπίδα για το αύριο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

IMG 9628

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε τόσο στην “άγρια” επίθεση στον κόσμο της εργασίας, όσο και στις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις που υποβαθμίζουν τη δημόσια παιδεία και υγεία, για χάρη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

IMG 9634

Υποστήριξε πως η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων σε γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία και τα κόμματα που την υπηρετούν φέρνει αποτέλεσμα, καλώντας παράλληλα το λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

 

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

"Στην κατάμεστη πλατεία Ανδρούτσου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ με ομιλητή το Χρήστο Κατσώτη μέλος της ΚΕ και βουλευτή του κόμματος. 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Θόδωρος Βενετικίδης μέλος ΤΕ Πρέβεζας καλώντας τους παρευρισκόμενους σε συστράτευση με το ΚΚΕ ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες το επόμενο διάστημα, για να βάλει ο λαός τη δική του σφραγίδα στις αντιλαϊκές εξελίξεις.
Ο Χρήστος Κατσιώτης εισαγωγικά έθεσε το ερώτημα τι πρέπει να γίνει για να μπει ένα φρένο σε αυτό τον κατήφορο πού ζει η λαϊκή οικογένεια, «για να αρχίσει κάτι να αλλάζει, για να μπορούμε να ζούμε καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας» επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, τις βουλευτικές εκλογές που έτσι κι αλλιώς θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.
«Η ενίσχυση του ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών «καίει» όλα τα αντιλαϊκά σενάριά της επόμενης ημέρας, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει» τόνισε χαρακτηριστικά καλώντας παράλληλα το λαό να απορρίψει το δίλημμα της «σταθερότητας» που θέτει η σημερινή κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα ότι η εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους Αμερικανόνατοικους σχεδιασμούς αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα ανασφάλειας και αστάθειας. Ακολούθως αναφέρθηκε ότι αυτή τη γραμμή υποστηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην επόμενη κυβέρνηση.
Στη συνέχεια, με εκτεταμένες αναφορές στο πώς εκφράζεται η αντιλαϊκή πολιτική στο νομό Πρέβεζας ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στα επιχειρηματικά σχέδια που τρέχουν για αιολικό πάρκο στα Θεσπρωτικά όρη και φωτοβολταϊκά στην Τύρια, στον Ωρωπό και στην περιοχή της Πάργας, υποστηρίζοντας ότι η υλοποίηση της πολιτικής της πράσινης ανάπτυξης αποτελεί βασικό κρίκο στην εκτόξευση των τιμών της ενέργειας, καταδικάζοντας μεγάλα τμήματα του λαού στην ενεργειακή φτώχεια. 
Έφερε σαν παράδειγμα τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί της περιοχής στα αρδευτικά έργα Λάμαρης, Μπόϊδα, Μαυρή και Φαναρίου όπου λόγω της διόγκωσης του χρέους των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης ενέργειας, κυβέρνηση και Περιφέρεια Ηπείρου τους προτείνουν να πάνε να δανειστούν από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και να προχωρήσουν σε κατασκευή φωτοβολταϊκών για να μειώσουν δήθεν τα κόστη.
Στη συνέχεια αναφερόμενος στην ανάκαμψη και την αύξηση της κερδοφορίας κλάδων όπως ο τουρισμός υποστήριξε όχι μόνο δεν οδηγεί στην «ευημερία για όλους» αλλά αντίθετα προϋποθέτει και νέα προνόμια στο κεφάλαιο όπως στην Πρέβεζα η πώληση του δάσους της Βαλανιδοράχης 2.000 στρεμμάτων, η παράδοση του δημοτικού δάσους της Λούτσας στον όμιλο Γιαννακόπουλο για τουριστικές βίλες, την ίδια ώρα που έχουμε υποβάθμιση της χρηματοδότησης για την κάλυψη λαϊκών αναγκών. Τέτοια παραδείγματα είπε είναι το εγκαταλελειμμένο Νοσοκομείο της Πρέβεζας με τις μεγάλες ελλείψεις σε Ιατρικό νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, η μετεγκατάσταση των τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στα Γιάννενα και τα γνωστά προβλήματα της ΑΕΝ Πρέβεζας «με κτίρια εγκαταλελειμμένα και αντί της σίτισης δίνουν ένα μικρό επίδομα 300 ευρώ το εξάμηνο».
Πάνω σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική υποστήριξε ότι η εναλλακτική πολιτική λύση δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ψηφίσει το 70% των αντεργατικών νομοσχεδίων της ΝΔ, στηρίζει την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, τους αντιλαϊκούς στόχους του ταμείου ανάκαμψης, ενώ μόνο πριν λίγες μέρες μαζί με το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε τη μονιμοποίηση των χαρατσιών στην ενέργεια.
Στον αντίποδα όλων αυτών οι οικοδόμοι, οι λιμενεργάτες στην Cosco, οι εργαζόμενοι στην e-food κ.α. επέβαλαν με αγώνες το δίκιο τους, απέσπασαν κατακτήσεις, δείχνοντας με το παράδειγμά τους τη δύναμη που έχει ο λαός όταν γίνεται πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
Ο Χ. Κατσώτης υπενθύμισε ότι τα μέλη του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν έξω από τους χώρους δουλειάς, στη πύλη του εργοστασίου fopen, στα Jumbo και τα Lidl για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, πρωτοστάτησαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, δε λύγισαν απέναντι στα πρόστιμα που επέβαλε η κυβέρνηση όταν ακύρωναν στην πράξη την απαγόρευση των διαδηλώσεων έξω από την πύλη του νοσοκομείου και των σούπερ μάρκετ.
«Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που επειδή δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και συμμαχίες υπερασπίζεται σταθερά τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και τα δικαιώματα σε όλες τις συνθήκες, στηρίζει τους λαϊκούς αγώνες και διεκδικήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «οι δυνάμεις του πρωτοστατούν στην οργάνωσή τους, όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση»".