Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 10:43

“Πάνε και έρχονται” οι προφορικές αναθέσεις από τη δημοτική αρχή του Νίκου Γεωργάκου

Στις 29 Ιουλίου το atpreveza.gr με αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ, σας είχε ενημερώσει για την προφορική ανάθεση του ίδιου του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου σε εργολάβο για μία υπηρεσία (μεταφορά άμμου) που είναι εν αμφιβόλω αν είναι περιβαλλοντικά ορθή (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).

Οι προφορικές αναθέσεις επί θητείας της νυν δημοτικής αρχής “πάνε και έρχονται”, όπως φαίνεται και στην αυριανή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, όπου ως θέμα συζήτησης είναι τα ένδικα μέσα για την έκδοση διαταγών πληρωμής από επαγγελματίες κατά του Δήμου σε πέντε περιπτώσεις. Το συνολικό ποσό που διεκδικούν οι επαγγελματίες ανέρχεται στα 61.113,66 και ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερο αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι.

Οι αναθέσεις των εργασιών δεν αφορούν παλαιότερη θητεία δημοτικής αρχής αλλά αυτής του κου Γεωργάκου και σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, προφορικά έγιναν από δύο Αντιδημάρχους.

Η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας είναι να ασκηθεί ανακοπή και να μην πληρωθούν οι επαγγελματίες, καθώς θεωρεί ότι οι διαταγές πληρωμής που εκδόθηκαν είναι άκυρες, καθώς εκδόθηκαν από τα πολιτικά δικαστήρια τα οποία εν προκειμένω δεν έχουν δικαιοδοσία.

Παρ' όλα αυτά η δημοτική αρχή παραδέχεται τις εργασίες και ενδεχομένως να μην συνταχθεί με τη νομική υπηρεσία.

Εντυπωσιακά επίσης είναι και τα έγγραφα που προσκομίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου στην οικονομική επιτροπή. Σε μία από τις πέντε περιπτώσεις έχει υπάρξει... βιασύνη να ανατεθούν οι εργασίες και η απόφαση Δημάρχου έχει υπογραφεί μεταγενέστερα από την πρόσκληση για συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, κατά συνέπεια η δαπάνη δεν είναι κανονική και δεν μπορεί να εξοφληθεί.

Στις υπόλοιπες τέσσερις περιπτώσεις δεν έχουν προσκομισθεί και καταχωρηθεί τιμολόγια στην οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για τις συγκεκριμένες δαπάνες.

Οι εργασίες βέβαια είναι κοινά παραδεκτό από τα μέλη της οικονομικής επιτροπής ότι έχουν γίνει.

Το θέμα πάντως των προφορικών αναθέσεων, όπως έχουμε επισημάνει και παλαιότερα στο atpreveza.gr, χρειάζεται “μάζεμα”, καθώς κοστίζει επιπλέον χρήματα στο Δήμο Πρέβεζας, μέσω των δικαστικών διαδικασιών.