Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 10:42

Αλιευτική ή τουριστική χρήση σχεδιάζει για τον όρμο στο Βαθύ η ηγεσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου;

Οι παλινωδίες της στρατηγικής και οι παρελκυστικές πολιτικές του Δημάρχου Πρέβεζας και Προέδρου του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου σχετικά με τη διαχείριση των χώρων σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Πρέβεζας, “αγγίζουν” και το σχεδιασμό στον όρμο στο Βαθύ.

Την 1η Ιουλίου του 2021 (δείτε ΕΔΩ) έπειτα από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Καραμανίδη (πριν ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του Δημάρχου) είχε αποφασιστεί κατ' αρχήν η πόντιση πλωτής εξέδρας στο Βαθύ μήκους 36 μέτρων, με ιδιωτική εταιρεία με τουριστικά σκάφη να έχει το δικαίωμα ελλιμενισμού για 12+12 έτη αντί μισθώματος. Φάνηκε δηλαδή ότι η ηγεσία του Ταμείου είναι θετική στην τουριστική αξιοποίηση και μάλιστα από ιδιώτη του φυσικού όρμου στο Βαθύ.

Την ίδια στιγμή με έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή στις 20/1/2022 σε απάντηση στο κόμμα Ελληνική Λύση για το λιμάνι της Πρέβεζας (σ.σ. το έγγραφο φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου), ο κ. Γεωργάκος τονίζει ότι στην τροποποίηση του Master Plan που έχει βγει σε δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνεται και η:

... Πιθανότητα εποχιακής εγκατάστασης πλωτών λιμενικών εγκαταστάσεων στο Βαθύ Πρέβεζας για την εξυπηρέτηση των ερασιτεχνών αλιέων”.

Τι ακριβώς χρήση λοιπόν θέλει να δώσει στο Βαθύ η δημοτική αρχή;

Τουριστική;

Αλιευτική;

Όλα μαζί να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο;

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο κ. Γεωργάκος έχει εξαγγείλει σε συνέντευξή του στα “Παραπολιτικά” στις 29 Ιουλίου 2021 ότι “... Στόχος είναι να γίνει μια δεύτερη μαρίνα κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης και να αυξηθούν οι θέσεις των σκαφών”.

Έχει σχέση αυτό με το Βαθύ;

Το ζήτημα που προκύπτει για το Βαθύ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της Πρέβεζας, καθώς η περιοχή είναι προνομιακή, αφ' ενός για το φυσικό της κάλλος και πλεονέκτημα και αφ' ετέρου επειδή στην περιοχή υπάρχουν τεράστιες ακίνητες εκτάσεις αναξιοποίητες, μεταξύ αυτών και το στρατόπεδο "Παπαγεωργίου".

Το πρόβλημα όμως που προκύπτει έχει να κάνει με το τι επιδιώκει η δημοτική αρχή, κάτι που κανείς δεν έχει καταλάβει μέχρι και σήμερα...