Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 11:29

Β. Ροπόκης: “Η κοροϊδία πάει πολύ κε Δήμαρχε – Λέγατε ότι τα αδέσποτα θα φύγουν από το Νεοχώρι”

Αιχμές προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο “εκτόξευσε” ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή” Βαγγέλης Ροπόκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, αναφορικά με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Ο κ. Ροπόκης κατηγόρησε τον κ. Γεωργάκο ότι έλεγε προεκλογικά στους κατοίκους ότι τα αδέσποτα θα φύγουν από το Νεοχώρι, ενώ κατήγγειλε ότι το νέο καταφύγιο δε θα μπορέσει να λειτουργήσει. Ειδικότερα, είπε μεταξύ άλλων: “Ο πρώτος που έθιξε το θέμα για το πόσα αδέσποτα θα είναι στο καταφύγιο ήμουν προσωπικά εγώ. Θα μου πείτε ήμουν Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος. Δεν είμαι όμως μελετητής. Θα έπρεπε να είχαμε ενημέρωση. Γινόταν όμως κάτι άλλο. Και η πρώην δημοτική αρχή κε Δήμαρχε έλεγε ότι θα φύγουν από το Νεοχώρι και θα πάνε αλλού και εσείς προσωπικά. Και δημοτικοί σύμβουλοι έβαζαν στοίχημα ότι θα φύγουν από το Νεοχώρι και θα πάνε αλλού. Εγώ έλεγα: Σιγά-σιγά και τα αδέσποτα και το νεκροταφείο. Και επιμένω σε αυτό. Θα μείνουν; Θα φύγουν; Ο κ. Σαραμπασίνας προτείνει να γίνει περιφερειακά ένα καταφύγιο αδέσποτων διαδημοτικό.

Εμείς λέμε ότι δε θα λειτουργήσει το καταφύγιο Δήμαρχε. Και δε λειτουργήσει γιατί δεν έχει βιολογικό και αν υπάρξει έγγραφο θα υπάρχει πρόβλημα. Η κοροϊδία πάει πολύ κε Δήμαρχε. Εμείς λέμε και τα σκυλιά στο Νεοχώρι θα μείνουν και το νεκροταφείο”.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε: “Η μελέτη είναι εξαιρετική. Είναι 438.000 ευρώ. Αναφέρεται σε μία διαχείριση 19 στρμ. Δεν είναι μόνο τα σκυλιά. Τα σκυλιά είναι ανάλογα με τις περιπτώσεις. Υπάρχουν 13 κτίρια διοίκησης. Ποιος θα το διαχειριστεί αυτό; Βάλαμε σε επόμενη φάση να μπορούμε να πάρουμε κτηνίατρο στο Δήμο. Μέσα στον περιφραγμένο χώρο δε θα είναι μόνο 30 σκυλιά. Θα είναι ξεχωριστά που θα μπορούν να τα ταΐσουν. Το θέμα είναι το πώς θα έχουμε λιγότερο αδέσποτα στο καταφύγιο. Να γίνουν στειρώσεις και να μην αφήνουν κουτάβια.

Υπάρχει μελέτη για τον βόθρο. Υπάρχει έγκριση περιβαλλοντικών όρων, έγκριση από την Περιφέρεια. Δεν δημοπρατούμε τέτοιο έργο αν δεν έχουμε εγκρίσεις”.