Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 11:22

Νέα ανάθεση με έκπτωση-πρόκληση στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Ποιες αντιδράσεις διατυπώθηκαν στο Δ.Σ.

Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερα ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) στις προκλητικές εκπτώσεις σε αναθέσεις έργων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρέβεζας (ΔΕΥΑΠ), που έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση τόσο στο Δ.Σ., όσο και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, καθώς θέτουν ζητήματα αντίληψης γύρω από τη διαχείριση των δημοτικών οικονομικών.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, ανατέθηκε το έργο “Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Νέας Σαμψούντας” με προϋπολογισμό 56.640 ευρώ και ποσοστό έκπτωσης 4%, πράγμα που σημαίνει ότι οι άλλοι τρεις εργολάβοι που έδωσαν προσφορές, έδωσαν ακόμη μικρότερη έκπτωση.

Προκύπτει λοιπόν ένα εύλογο ερώτημα γιατί σε αρκετές αναθέσεις της ΔΕΥΑΠ οι εκπτώσεις είναι μηδαμινές και δεν επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων.

Στη συνεδρίαση, υπήρξαν αντιδράσεις για το θέμα, οι οποίες αποτυπώνονται και στο παρακάτω απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης (δείτε παρακάτω):

anathesi1

anathesi2

Υπάρχει στην όλη υπόθεση όμως ακόμη ένα σημείο “τριβής”. Κάτοικοι του χωριού έχουν παρατηρήσει εδώ και καιρό εργασίες για την τοποθέτηση νέου αγωγού ύδρευσης και μάλιστα έχουν ζητήσει και παρεμβάσεις για οδική αποκατάσταση σε σημεία που ξηλώθηκε το οδόστρωμα.

Οι εργασίες αυτές έχουν να κάνουν με τη συγκεκριμένη ανάθεση;

Ξεκίνησαν τα έργα πριν γίνει η ανάθεση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ;

Όπως ειπώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας θα γίνει ένας αναλυτικός απολογισμός για τη ΔΕΥΑΠ στο σώμα. Κατά συνέπεια όλες αυτές οι απορίες θα λυθούν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα αναζητηθούν και πολιτικές ευθύνες...