Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 16:40

Π. Σαραμπασίνας: “Να γίνει ένα δημοτικό κτηνιατρείο στην Πρέβεζα”

Ο δημοτικός σύμβουλος της “Δημοτικής Συνεργασίας” Παύλος Σαραμπασίνας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, προχώρησε σε πρόταση δημιουργίας δημοτικού κτηνιατρείου στην Πρέβεζα.

Ειδικότερα ανέφερε: “Θα ήθελα να σας παρακαλέσω κε Δήμαρχε να βρεθεί ένας χώρος 25τ.μ. για να γίνει ένα δημοτικό κτηνιατρείο. Μηχανήματα υπάρχουν. Είναι στην αποθήκη της φιλοζωικής. Υπάρχουν εθελοντές κτηνίατροι, οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν αν υπάρχει ένα δημοτικό κτηνιατρείο. Θα κάνουμε κάποιο δημοτικό κτηνιατρείο στο καταφύγιο, αλλά μέχρι τότε υπάρχουν τα μηχανήματα σε αποθήκες και μπορούμε να το κάνουμε”.

IMG 2003

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στην απάντησή του τόνισε: “Είναι σημαντικό αυτό που είπατε. Σε λίγες ημέρες θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για να ξεκινήσει το καταφύγιο. Εκεί έχουμε βάλει και το δημοτικό κτηνιατρείο. Η κατασκευή γίνεται γενικά γρήγορα. Θα δούμε τον χρόνο ολοκλήρωσης με τον εργολάβο για να δούμε αν αργήσουμε πολύ. Κάνουμε με τον κτηνίατρο που έχουμε ορίσει πράγματα και δίνουμε χρήματα για στειρώσεις, αλλά δεν φτάνει αυτό. Θα εξετάσουμε και αυτό το θέμα”, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής πρόσθεσε:

IMG 1981

“Είμαστε σε επαφή με το ίδρυμα Λάτση για να γίνουν και στους τρεις Δήμους του Ν. Πρέβεζας στειρώσεις και εργασίες και ήδη ψάχνουμε έναν τέτοιο χώρο”.

IMG 1976

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή” Βαγγέλης Ροπόκης πήρε το λόγο στη συνέχεια: “Πόσο καιρό είναι αυτά τα μηχανήματα σε αποθήκες; Δεν ήξερα ποτέ ότι υπήρχαν όσο ήμουν Αντιδήμαρχος. Το ήξερε ο Δήμαρχος ή η υπηρεσία;”, με τον κ. Σαραμπασίνα να απαντά: “Τα έχει η φιλοζωική σε μία αποθήκη. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Τα δώρισαν στη φιλοζωική. Δεν ξέρω πόσα χρόνια τα έχουν. Το επιδιώκει και η φιλοζωική”.

Σχολιάζοντας ο κ. Κουμπής υποστήριξε: “Δεν υπάρχουν μηχανήματα που υπάρχουν στο Δήμο και σε αποθήκες του. Σε προφορικές συζητήσεις μου είπαν ότι έχουν κάποιο εξοπλισμό. Δεν γνωρίζω κάτι άλλο”.