Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 11:34

Σε “θέσεις μάχης” τα κόμματα και στο Νομό Πρέβεζας – Τα υποψήφια ονόματα για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια...

Στην πολιτική ζωή της χώρας έχει “ανάψει” η συζήτηση περί εκλογών, μιας και μπαίνουμε σε εκλογική χρονιά το 2023 και ήδη τα επιτελεία των κομμάτων δρομολογούν τις διαδικασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους.

Στο Νομό Πρέβεζας ήδη έχει γίνει προεργασία και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα “κλειδώσουν”.

Στο “στρατόπεδο” της Νέας Δημοκρατίας, ο εν ενεργεία βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ έντονο ενδιαφέρον να είναι εκ νέου υποψήφιος έχει εκδηλώσει ο επιχειρηματίας Σπύρος Κυριάκης. Δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” έχει αναφέρει στους ενδιαφερόμενους και τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Ρεμπή, ενώ πάντα στην επικαιρότητα μένει και το όνομα του δικηγόρου Βασίλη Γιάπρου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr για το ψηφοδέλτιο στο Νομό Πρέβεζας έχουν προταθεί ο γεωπόνος-μελετητής και περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου Θοδωρής Κορωναίος, ο εκπαιδευτικός, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας και δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας Παναγιώτης Λελοβίτης, ο πρώην Δήμαρχος Πάργας Θανάσης Λιόλιος, ο παιδίατρος Βαγγέλης Μπακόλας, ο Συμεών Μάρκου από την περιοχή του Φαναρίου, ο οποίος ήταν και υποψήφιος για μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Μαρία Μάρκου (έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι η μία εκ των δύο γυναικείων υποψηφιοτήτων), η οποία είναι και μέλος της Επιτροπής Σωτηρίας του δημόσιου χαρακτήρα του δάσους της Βαλανιδορράχης, η δημοτική υπάλληλος Κατερίνα Μουστάκα και η ελεύθερη επαγγελματίας Χαρά Βαρσάμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρείται ότι οι εν ενεργεία βουλευτές, όπως π.χ. ο Κώστας Μπάρκας θα είναι ex officio εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπάρξει ποσόστωση 50-50 (2 γυναίκες και 2 άντρες), κάτι που σημαίνει πως εκτός από τον Κώστα Μπάρκα, θα υπάρχει ακόμη μία ανδρική υποψηφιότητα.

Στο ΠΑΣΟΚ έχει “¨κλειδώσει” το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Νομό Πρέβεζας, το οποίο εκτός απροόπτου θα αποτελείται από τον επιχειρηματία Γιώργο Δημητρίου, την πολιτικό μηχανικό Στέλλα Βαρτελάτου, τον περιφερειακό σύμβουλο Ηπείρου Παύλο Φραγκούλη και την επιχειρηματία Μαρία Χήτα.

Το ΚΚΕ έχει δικές του διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων του, όπως και τα λεγόμενα “μικρά κόμματα”.