Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 11:05

Ανεξήγητη η στάση του Δημάρχου να μην απευθυνθεί στη νομική υπηρεσία του Δήμου για την αγωγή της Μαρίνας Α.Ε.

Πολιτικά ερωτήματα προκαλεί η διαχείριση της υπόθεσης της αγωγής εκατομμυρίων ευρώ της Μαρίνας Πρέβεζας Α.Ε. προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, από τον Πρόεδρο του ΔΛΤ και Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο (δείτε ΕΔΩ). Ο κ. Γεωργάκος “ακύρωσε” εντελώς τη νομική υπηρεσία του Δήμου στο συγκεκριμένο ζήτημα και ούτε καν την έχει ενημερώσει.

IMG 3988

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας ρώτησε: “Αναφορικά με την αγωγή της Μαρίνας Πρέβεζας. Θα ήθελα να μας ενημερώσετε αν απευθυνθήκατε στη νομική υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας πριν κάνετε ανάθεση σε ιδιώτη νομικό”.

Ακολούθησε στη συνέχεια η παρακάτω συζήτηση.

Νίκος Γεωργάκος: “Αν ήσασταν στο ΔΛΤ Πρέβεζας θα καταλαβαίνετε γιατί το κάναμε για να ζητήσουμε αυτή την πραγματογνωμοσύνη. Μιλάμε για έναν καθηγητή πανεπιστημίου και για έναν νομικό του ΕΜΠ, για να αντικρούσουμε αυτό το μεγάλο ποσό. Δεν υπήρχε περίπτωση η νομική υπηρεσία του Δήμου να εξετάσει και να δώσει λύση σε ένα τέτοιο μεγάλο θέμα. Πήγαμε κατευθείαν σε αυτό. Όπως πολλές φορές το ΔΛΤ Πρέβεζας και επί θητείας Μπαΐλη για λόγους ειδικούς το έκανε στο παρελθόν.

Αυτό το θέμα ήθελε και μία διαφορετική διαχείριση.

Ίσως να ακούγαμε ότι βάζουμε τη νομική υπηρεσία και τα έχουμε βρει και με τη Μαρίνα. Αυτό είναι λίγο οξύμωρο”.

IMG 3956

Χρήστος Μπαΐλης (επικεφαλής “Δημοτικής Συνεργασίας”): “Κε Δήμαρχε άκουσα ότι έχετε απευθυνθεί για την υπόθεση σε γραφείο εκτός Πρέβεζας. Φρονώ ότι θα έπρεπε πρώτα να μιλήσετε με τους δύο νομικούς συμβούλους του Δήμου, που είναι εξαίρετοι. Ειδικά ο προϊστάμενος γνωρίζει καλά το θέμα από την ενασχόλησή του παλαιότερα. Είχε διατελέσει Πρόεδρος του ΔΛΤ Πρέβεζας. Θα πρέπει να ληφθεί άμεσα η γνώμη και η παρέμβαση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου.

Εδώ μπορεί ο καθένας να ζητήσει και... 900.000.000 ευρώ, βάζω και μερικά μηδενικά ακόμη. Τα 20στρμ τα πήραν με εμάς. Δεν μπορούσε να ξεκινήσει το έργο. Η υπηρεσία μας πρέπει να κάνει παρέμβαση και να συνεργαστεί με το γραφείο που επιλέξατε”.

Νίκος Γεωργάκος: “Ήταν ένας όγκος μεγάλος από φακέλους. Εξετάζεται από τους νομικούς και τους τεχνικούς που επιλέξαμε. Υπήρχε αλληλογραφία από το 2011. Και βέβαια αν χρειαστεί κάτι θα υπάρχει συνεργασία. Έχουμε το χρόνο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου στο Εφετείο Ιωαννίνων. Από 'κει και πέρα θα δούμε”.

IMG 3908

Βαγγέλης Ροπόκης (επικεφαλής “Δημοτικής Ανατροπής”): “Εμείς λέγαμε ότι παίρνουμε πολιτική απόφαση σε σοβαρά ζητήματα. Δεν παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις ότι θέλουμε να διώξουμε τη Μαρίνα ή κάτι άλλο. Ότι έγγραφα είχαμε, έτσι αποφασίσαμε τότε. Έφυγα μόνος μου τότε, γιατί άφηναν αιχμές ότι ήμουν κατά της Μαρίνας. Πολλά θέματα δεν είναι όπως φαίνονται. Είναι ξεκάθαρα από την αρχή. Ο κ. Μπαΐλης με βρήκε στο Υπουργείο και ήταν εκεί η κα Βαρτελάτου. Από τότε είπα ότι θα φτάναμε στα δικαστήρια. Αν δεν ήμασταν προετοιμασμένοι πολύ κακώς. Πάντα ακολουθούσαμε τους νομικούς μας. Αλλά όταν όμως λένε... εάν και εφόσον κι αυτοί... “.

IMG 3957

Σταύρος Αμάραντος (επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης): “Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που εναντιώθηκε με όλους τους τρόπους στο να μπει ιδιώτης στη Μαρίνα. Λουστείτε τώρα αυτά τα πράγματα με αυτόν που έχετε βάλει εκεί μέσα. Αυτοί που τον έβαλαν και αυτοί που τον ανέχονται εκεί μέσα και έχουν κάνει τρομερές εξυπηρετήσεις, για να κάνει τη δουλειά του ο ιδιώτης. Εξυπηρετήσεις που είναι σκάνδαλο. Τέτοια ήταν η αντιμετώπιση της Μαρίνας από τους εκάστοτε Δημάρχους. Και θα πληρώνετε δικαστικά και θα κάνουμε μία αέναη προσπάθεια ως δημοτικά συμβούλια να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του εμπορικού τμήματος. Ο ιδιώτης είναι αδηφάγος Λειτουργεί με μία αδηφαγία νεόπλουτου και δε θα παραιτηθεί από καμία διεκδίκηση”.