Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 20:17

Σκάνδαλο ανάθεσης “με το στόμα” στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο – Αγωγή για εργασίες στην Πλατεία Ανδρούτσου ύψους 20.000 ευρώ

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται με τις προφορικές αναθέσεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, κάτι που έχουμε επισημάνει με πλειάδα ρεπορτάζ το πρότερο χρονικό διάστημα στο www.atpreveza.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τη Δευτέρα, θα συζητηθεί η άσκηση ένδικων μέσων ή μη για αγωγή εργολάβου, ο οποίος για “διάφορες εργασίες στην Πλατεία Ανδρούτσου” ζητά το ποσό των 20.178,52 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο εργολάβος ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε προφορική συμφωνία μεταξύ αυτού και του Δημάρχου Πρέβεζας και Προέδρου του ΔΛΤ Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου τον Οκτώβριο του 2020 για την εκτέλεση των εργασιών.

Οι εργασίες περιελάμβαναν οπλισμένο σκυρόδεμα, δάπεδο στην αρχή του parking, έδραση περιπτέρου, χρώματα, επισκευή στη μεταλλική εξέδρα στην πλατεία και στους ιστούς φωτισμού, αντικατάσταση δαπέδου στη μεταλλική εξέδρα κ.α.

Το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής το παρέλαβε μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, εν γνώσει του.

Συμφώνησε μάλιστα να καταβάλει το ΔΛΤ -σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο εργολάβος- το αντίτιμο εντός 30 ημερών από την παραλαβή των εργασιών, κάτι που φυσικά ήταν αδύνατο, καθώς το έργο αυτό δεν ήταν ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα, ούτε στον προϋπολογισμό, ούτε έγινε δημοπρασία, ούτε μπορούσε το Ταμείο να το πληρώσει.

 

Το κιόσκι...

 

Η σκανδαλώδης αυτή περίπτωση για τον Πρόεδρο του ΔΛΤ και Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο έρχεται να “κουμπώσει” στην ήδη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση για το κιόσκι στην Πλατεία Ανδρούτσου (δείτε ΕΔΩ), την οποία εκτελεί ο ίδιος εργολάβος και είναι μέχρι και σήμερα άγνωστο τι ακριβώς εργασίες θα πραγματοποιήσει.

Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών του ΔΛΤ Πρέβεζας φανερώνει τουλάχιστον μία προχειρότητα.