Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 13:47

“Χείμαρρος” ο Β. Ροπόκης κατά του Φ. Ζέρβα για τον εκ νέου ορισμό του στην προεδρία της ΔΕΥΑΠ με ατάκες για ανηθικότητα – Νίτσας: “Ανταμώσανε τα αηδόνια” (pics)

Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του atpreveza.gr στις 9 Φεβρουαρίου (δείτε ΕΔΩ), για τον εκ νέου ορισμό του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Φώτη Ζέρβα από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο στην καρέκλα του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας), αποτέλεσαν τα όσα εξελίχθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Γεωργάκος όρισε τον κ. Ζέρβα στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, κάτι που προαναγγέλλει στο μέλλον και “μεταγραφή” για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση. Το γεγονός προκάλεσε την “έκρηξη” του επικεφαλής της “Δημοτικής Ανατροπής” Βαγγέλη Ροπόκη (σ.σ. παράταξη στην οποία άνηκε ο κ. Ζέρβας), ο οποίος χαρακτήρισε ανήθικη την κίνηση του Δημάρχου να του “αρπάξει” ουσιαστικά δύο δημοτικούς συμβούλους (ο άλλος ήταν ο Ηλία Αλεξανδρής) και προχώρησε σε αποκαλύψεις για όσα είχαν συμβεί τα προηγούμενα τρία χρόνια.

“Σκληρή κριτική” για τον τρόπο που κινείται ο Δήμαρχος άσκησαν τόσο ο επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας, όσο και ο σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης. Ο ορισμός του κου Ζέρβα στη θέση του Προέδρου στηρίχθηκε μόνο από τους συμβούλους της παράταξης “Δήμος της Καρδιάς μας”, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι που ήταν παρόντες είτε απείχαν της ψηφοφορίας είτε δήλωσαν “παρών”.

Πραγματοποιήθηκε η παρακάτω συζήτηση:

 M79A4729

Ν. Γεωργάκος (Δήμαρχος Πρέβεζας): “Λόγω της πολύ καλής συνεργασίας μας και της ολοκλήρωσης που θέλω να έχω σε σχέση με τον Πρόεδρο και την απόφαση που πρέπει να πάρει, προτείνω τον Φώτη Ζέρβα στη θέση του Προέδρου”.

Δ. Καραμανίδης (ανεξάρτητος σύμβουλος): “Περίμενα αυτή τη στιγμή για παραπάνω από ένα χρόνο. Κε Δήμαρχε όταν εμένα με βγάλατε από το Δ.Σ. της επιχείρησης γιατί ευαγγελιστήκατε μία άλλη νομοθεσία. Δε γνωρίζατε ή το κάνατε σκοπίμως;”.

Ν. Γεωργάκος: “Άλλο μέλος του Δ.Σ. και άλλο ορισμός του Προέδρου. Ή μπαίνει ο Δήμαρχος ή ορίζουμε. Είναι τελείως διαφορετικό”.

Δ. Καραμανίδης: “Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με επέλεξε. Το κάνατε εις γνώση σας τότε;”

Ν. Γεωργάκος: “Είναι διαφορετικό. Αν θέλετε μία έγγραφη απάντηση από τη νομική υπηρεσία να σας τη δώσω”.

M79A4766

Γ. Νίτσας (επικεφαλής “Ανάπτυξης Τώρα”): “Θα ήθελα να πει ο κ. Ζέρβας τους λόγους που παραιτήθηκε και αν σήμερα αποδέχεται τη θέση του Προέδρου. Γιατί δημιουργήθηκε όλη αυτή η αναστάτωση;”.

Φ. Ζέρβας (ανεξάρτητος σύμβουλος): “Ο λόγος που παραιτήθηκα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, ήταν ότι τοποθετήθηκα εκεί με τη συναίνεση της παράταξής μου. Οπότε θεώρησα ηθικό αφού ανεξαρτητοποιήθηκα από την παράταξή μου να παραιτηθώ, αφού δεν είχα πλέον τη συγκατάθεση. Αποδέχομαι τον ορισμό μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Έχουμε ένα δύσκολο εγχείρημα μπροστά μας”.

M79A4726

Θανάσης Ανωγιάτης (σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον): “Χαίρομαι που η δημοτική αρχή θεωρεί αυτή τη φορά ότι είναι έγκυρη η γνωμοδότηση της Αποκεντρωμένης, την οποία υπογράφει υπάλληλος και όχι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης. Φαντάζομαι ότι εδώ που μας βολεύει είναι καλή η υπάλληλος που την υπογράφει. Οι αρχές και οι θεσμοί εκπροσωπούνται ενιαία. Όπως είπε και ο κ. Νίτσας το θέμα αυτό δεν έπρεπε να πάρει αυτές τις διαστάσεις. Η ΔΕΥΑΠ είναι μία επιχείρηση πολλή σοβαρή και κομβική. Μπορεί το θέμα να έχει να κάνει με τα εσωτερικά ζητήματα της πρώην παράταξης του κου Ζέρβα, αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί. Αυτή είναι η επιλογή σας, καλά κάνετε. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε θα πρέπει να είναι διαφορετικός”.

Γ. Νίτσας:Θα ήθελα να τοποθετηθώ με μία παροιμία: “Ανταμώσανε τα αηδόνια”. Κε Δήμαρχε με την τακτική σας αυτή προαναγγέλετε μία μεταγραφή. Η δεύτερη που κάνετε μετά τον κ. Αλεξανδρή που άνηκε και αυτός στην παράταξη του κου Ροπόκη με την οποία συνεργαστήκατε για τρία χρόνια. Και φυσικά έχει ευθύνες και ο ίδιος. Κοινώς: “Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”.

Ας αφήσουμε όμως τις παροιμίες και να μιλήσουμε σοβαρά.

Βάζετε έναν άνθρωπο στη διοίκηση, που ευθύνεται για το ότι είναι υπό κατάρρευση η ΔΕΥΑΠ. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΠ έστειλαν επιστολή και καταγγέλλουν τη διοίκηση για αδιέξοδο και ζητούν υπεύθυνες ενέργειες πριν να είναι αργά για το Δήμο.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά για τη ΔΕΥΑΠ. Τα είπαμε εδώ πέρα και την προηγούμενη φορά! Η κίνησή σας αυτή, να τοποθετήσετε τον ίδιο Πρόεδρο, ενώ ανεξαρτητοποιήθηκε και παραιτήθηκε δείχνει ότι και από πριν ήσασταν σε πλήρη συνεννόηση και ταύτιση για τη διάλυση της δημοτικής επιχείρησης.

Η ιστορία θα σας κρίνει και η επόμενη δημοτική αρχή που φιλοδοξούμε ότι θα είμαστε εμείς, δυστυχώς στη ΔΕΥΑΠ θα βρει καμμένη γη.

Από όσο διαβάζουμε στον Τύπο, ούτε προϋπολογισμό δε μπορεί η συγκεκριμένη επιχείρηση να συντάξει.

Ελπίζουμε την καταστροφή που έχετε δημιουργήσει να την αμβλύνετε και η επόμενη δημοτική αρχή να περισώσει μία επιχείρηση που καταρρέει”.

Φ. Ζέρβας: “Είναι φυσικό να λέγονται και κάποιες υπερβολές. Θα γίνει μία αναλυτική ενημέρωση και εκεί θα τα πούμε όλα”.

M79A4742

Β. Ροπόκης (επικεφαλής της “Δημοτικής Ανατροπής”): “Όταν υπάρχει παραίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου δεν είναι στο χέρι του Δημάρχου να μην την αποδεχθεί, εκ του νόμου. Άρα δεν είναι θέμα αν αποδέχεται ή όχι την παραίτηση. Ότι μπορεί να τον ορίσει στην ίδια θέση, το ορίζει ο νόμος εδώ και 1,5 χρόνο. Άρχισε από τη Θεσσαλονίκη με τα πρώτα προβλήματα που υπήρξαν εκεί με τους ανεξάρτητους. Εγώ προσωπικά το ήξερα.

Ο κ. Καραμανίδης έκανε μία ερώτηση. Επειδή είναι εκλεγμένος είναι κάτι διαφορετικό. Και ο κ. Καραμανίδης τότε είπε αν μπορούν να κάνουν παράταξη οι ανεξάρτητοι. Νομίζω ότι το έχουν το δικαίωμα.

Όταν είπατε στο ραδιόφωνο ότι σας έχει δώσει το λόγο του ο κ. Ζέρβας, εγώ προσωπικά διαμαρτυρήθηκα και ρώτησα τον κ. Ζέρβα, ο οποίος είπε ότι δε σας έδωσε ποτέ το λόγο.

Είχατε εσείς δίκιο και σας ζητώ συγνώμη κε Δήμαρχε.

Και από την παράταξή μου και ανεξάρτητος σημαίνει ότι τον ήξερε το νόμο. Ή τον διάβασε ανάποδα και τον έμαθε μετά. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Και τον διάβασε νωρίς γιατί ήταν στα Γιάννενα. Μήπως ήταν στην Περιφέρεια με παρέα; Ρωτάω εγώ... Πέρα από τα οικογενειακά πήγε στην Περιφέρεια για το θέμα της ΔΕΥΑΠ. Πήγε μόνος του;

Αυτά τα λέω για να μη θεωρηθεί εδώ τυχαία ότι έκανε την ανεξαρτητοποίηση και την παραίτηση. Ήταν διαβασμένος μία χαρούλα. Αν ρωτήσατε μετά τους νομικούς ήταν για να σιγουρευτείτε εκ των υστέρων αν έχετε δικαίωμα να τον διορίσετε Πρόεδρο. Να είστε 100% σίγουροι. Και όποιος με ρώτησε δεν ήμουν ποτέ αντίθετος.

Δεν ήξερα όμως ότι ο κ. Αλεξανδρής πίστευε εσάς και όχι εμένα, γι' αυτό και μπήκε εντεταλμένος. Για να δούμε τώρα ποιον κοροϊδεύετε. Τον κ. Αλεξανδρή που δεν ήξερε ούτε να διαβάσει ή τον κ. Ζέρβα που θέλει να τον προστατεύσετε;

Είναι όντως πολύ καλός στη ΔΕΥΑΠ. Εφόσον ανεβάζει στο facebook ό,τι γίνεται είναι μια χαρά. Για τα άλλα όμως που ανεβάζει στο facebook ότι κάποια τιμολόγια πήγαιναν προς πληρωμή και δεν πληρώθηκαν γιατί ο ταμίας δεν πλήρωνε, γράφετε στο facebook ότι θα αλλάξει η επιτροπή για να πληρωθούν; Μήπως δεν ξέρετε από διοίκηση και είστε τόσο επικίνδυνοι εδώ μέσα όλοι; Ή μήπως κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο και βολεύεστε;

Η δική μας παράταξη έβγαλε τον κ. Αλεξανδρή... Πολύ καλός. Τον κ. Ζέρβα... να τον κρατήσετε και αν θέλετε και τον κ. Δήμου που είναι καλός στα μπετά και τις οικοδομές... είναι καλύτερος ακόμη.

Εγώ σας είπα ότι θα κάνω κωλοτούμπα, αλλά μικρή. Και όταν θα συμβεί θα το ανακοινώσω.

Σας είπα ποτέ όμως κ. Δήμαρχε ότι θα είμαστε συνοδοιπόροι; Γιατί είδα σε μία φωτογραφία προχθές ότι καθόταν μαζί η κα Βαρτελάτου, ο κ. Αλεξανδρής και ο κ. Ζέρβας και έγραφε συνοδοιπόροι. Δηλαδή πού; Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στο κόμμα; Και ο κ. Αλεξανδρής ΠΑΣΟΚ είναι;

Δε σας άφησα περιθώριο ότι θα κατέβουμε μαζί στις εκλογές κε Δήμαρχε.

Νομίζω και ο κ. Ζέρβας το ίδιο έλεγε. Και έλεγε και κάτι καλύτερο. Ότι δεν του πήγαινε το χέρι να ψηφίσει δεξιά στις προηγούμενες εκλογές και έτρεξε να πει του Μπαΐλη θα σε στηρίξουμε και θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος. Εγώ είχα πει ξεκάθαρα ότι δεν θέλω να στηριχθεί η παράταξη Μπαΐλη. Ήμουν ξεκάθαρος.

Τη μία στιγμή όμως λέει κάποιος έτσι, και πάει στην άλλη πόρτα πολύ γρήγορα. Πολύ γρήγορα ξεχνάτε κε Δήμαρχε. Είχαμε πολιτική και οικονομική συναλλαγή; Σας είπα να με κάνετε Αντιδήμαρχο ή να μου δώσετε αποζημιώσεις;

Λυπάμαι! Λυπάμαι και να ξέρετε είναι ανήθικο αυτό που κάνατε! Είναι ανήθικο και η κοινωνία θα μας κρίνει όλους. Ευχαριστώ τον κ. Ζέρβα και του εύχομαι καλή σταδιοδρομία!”.

Φ. Ζέρβας: “Θέλω να σεβαστώ ιδιαίτερα τη μακροχρόνια πορεία που είχαμε με τον κ. Ροπόκη. Αναδείχθηκα από την παράταξή του και δε θα του απαντήσω. Ξέρεις κι εσύ Βαγγέλη, ξέρω κι εγώ ότι στην Περιφέρεια δεν ήμουν για προσωπικό λόγο. Δεν ξύπνησα ένα πρωί και ανεξαρτητοποιήθηκα μόνος μου. Σε παρακαλώ ιδιαίτερα, να το αφήσουμε εδώ”.

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

19 Απριλίου 2024
Πυροβολισμό δέχθηκε από άγνωστο ένας αδέσποτος σκύλος στην Πέτρα σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ζηρού, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για να εντοπιστεί το άτυχο ζώο. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος
19 Απριλίου 2024
Να σταματήσει το κρυφτούλι του δημοτικού λιμενικού ταμείου και του δήμου αναφορικά με την αγωγή της Μαρίνας και να του δώσουν όλα τα «μέσα» ...
19 Απριλίου 2024
Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πολιτών έχει προκαλέσει η κοπή 50 περίπου δέντρων στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου, στα πλαίσια της κατασκευής ...
19 Απριλίου 2024
Στην 24ωρη κλαδική απεργία της Ομοσπονδίας ΔικαστικώνΥπαλλήλων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απρίλη ενάντια στο νομοσχέδιο για το ...

Αθλητισμός

15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους Α.Ο. Αγίου Πέτρου και Α.Π.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού για
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...
01 Απριλίου 2024
Την παραμονή του στην Pre League χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα Playouts εξασφάλισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική ...

Πολιτισμός

19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
17 Απριλίου 2024
Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει στην Πρέβεζα το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Σιμούν ...
15 Απριλίου 2024
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία «Άκουσε με» της Μαρίας ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...