Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 09:36

Εταιρεία καταγγέλλει τον Δήμαρχο Πρέβεζας για παράβαση καθήκοντος για τις πληροφοριακές πινακίδες – Προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές

Έχουμε αναφερθεί με πληθώρα ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ) στο ζήτημα που έχει προκύψει με την τοποθέτηση πληροφοριακών-διαφημιστικών πινακίδων στην πόλη της Πρέβεζας.

Έπειτα από αίτημα του δημοτικού συμβούλου της “Ανάπτυξης Τώρα” Ιωσήφ Στύλου, πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας στις 30 Ιανουαρίου εκ νέου συζήτηση για το θέμα αυτό, με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το νόμιμο ή μη των αποφάσεων τοποθέτησης αυτών των πινακίδων.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, άλλη εταιρεία που επίσης ενδιαφέρεται για το έργο και δεν μπόρεσε λόγω του τρόπου της ανάθεσης από το Δήμο, να συμμετέχει στη διεκδίκηση του έργου τοποθέτησης τέτοιων πινακίδων, έχει αποστείλει ήδη επιστολή-γνωστοποίηση στον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, με την οποία τον καταγγέλλει για παράβαση καθήκοντος. Η επιστολή μάλιστα θα παρουσιαστεί και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων ότι έχει προηγηθεί άλλη επιστολή προς τον Δήμο τον Νοέμβριο του 2022 χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση ή απάντηση, ενώ επισημαίνεται ότι δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες περί δημοπράτησης εκμίσθωσης κοινόχρηστων χώρων, όπως προβλέπει ο νόμος περί υπαίθριας διαφήμισης.

Η εταιρεία προειδοποιεί μάλιστα ότι αν δεν ανακληθούν οι παράνομες -όπως υποστηρίζει- αποφάσεις που έχουν παρθεί, θα απευθυνθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, γνωστοποιώντας τον ισχυρισμό της περί παράβασης καθήκοντος βάση του άρθρου 259 Π.Κ., αξιώνοντας συγχρόνως την νόμιμη αποζημίωση.