Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 09:42

“Μια τρύπα στο νερό” για το νέο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας και το Κάστρο Παντοκράτορα – Επικοινωνία Πέτσα-Γεωργάκου

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2023 (δείτε ΕΔΩ) το www.atpreveza.gr σας είχε ενημερώσει για τις δυσοίωνες εξελίξεις που διαφαίνονταν σχετικά με την ένταξη του έργου του νέου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και της ανάπλασης στο Κάστρο Παντοκράτορα, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Τη Δευτέρα με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 89 έργα συνολικού ύψους 162,6 εκατ. ευρώ και κανέναν από αυτά δεν αφορούσε το Δήμο Πρέβεζας.

Παρά τη δημόσια εξαγγελία του αναπληρωτή Υπουργού πριν από 8 μήνες κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα ότι η ένταξη στο χρηματοδοτικό εργαλείο θα γίνει άμεσα, εντούτοις μέχρι και σήμερα τα λόγια αυτά αποδείχθηκαν “κούφια”, φανερώνοντας ότι ο Δήμος Πρέβεζας είναι για την Κυβέρνηση “η τελευταία τρύπα της φλογέρας”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στο Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και τον κ. Πέτσα, όπου δόθηκαν οι εγγυήσεις πως το έργο θα εισαχθεί στην Επιτροπή Αξιολόγησης που θα συνεδριάσει τον Απρίλιο, ώστε να γίνει η ένταξή του. Φτάσαμε δηλαδή για τη χρηματοδότηση των δύο έργων στο “Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...”, με τις ευθύνες τόσο του Υπουργείου, όσο και της δημοτικής αρχής Πρέβεζας να είναι τεράστιες.

Είναι μάλιστα αμφίβολο αν θα προλάβει να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή, καθώς μπορεί και να έχουμε εθνικές εκλογές.

Ειδικά για την ένταξη του νέου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας η στρατηγική του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου αποδείχθηκε αποτυχημένη, καθώς αν απευθυνόταν στην ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) και όχι στη ΔΕΠΑΝ (ΑΜΚΕ Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη) ενδεχομένως να είχε ήδη στα χέρια του μία μελέτη για νέο κτίριο και να εξασφάλιζε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως είχε άλλωστε δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ακόμη κι αν προλάβει τελικά να ενταχθεί κάτι για το συγκεκριμένο έργο και αυτό αφορά μόνο τη μελέτη και όχι την κατασκευή, τότε θα μιλάμε για “μία τρύπα στο νερό” και μία απίστευτη καθυστέρηση.

Στο δε Κάστρο Παντοκράτορα η δημοτική αρχή πιέζεται, καθώς υπάρχει σε εξέλιξη μία δικαστική διαδικασία για το Κάστρο, που είχε ξεκινήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” με καταγγελία του, ενώ υπάρχει και η πίεση του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς το μνημείο αυτό ρημάζει καθημερινά...